Share
În aprilie: Echipajele SMURD din cadrul ISU Maramureș au efectuat 481 de intervenţii

În aprilie: Echipajele SMURD din cadrul ISU Maramureș au efectuat 481 de intervenţii

Pe parcursul lunii aprilie, pompierii militari maramureșeni au efectuat 99 de intervenții. Din total, 49 au fost la incendii și 47- alte intervenții. La acestea s-au adăugat câte o intervenție pentru asistență medicală de urgență, asistența persoanelor și alte situații de urgență, capitol ce include, printre altele, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, misiuni pirotehnice, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor.

Din totalul intervențiilor la incendii, 15 au fost la gospodăriile cetățenești, din care 14- la localizarea și lichidarea unor incendii, la locuințe și anexe, iar 1 la un mijloc de transport, proprietate individuală.

În luna aprilie, cele mai multe incendii în gospodăriile cetățenești au izbucnit din cauza coșurilor de fum necurățate sau defecte- 6. Alte 5 incendii s-au declanșat din cauza instalațiilor electrice defecte. Restul au fost provocate de instalațiile electrice improvizate, de mijloacele de încălzire improvizate, respectiv de cenușa, jarul sau scânteile de la sistemele de încălzire.

În aceeași perioadă, echipajele S.M.U.R.D. din cadrul I.S.U. Maramureș au efectuat 481 de intervenţii, cu o medie de circa 16 intervenții pe zi. Din total, cele mai multe, 442, au fost pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, 11 pentru asistenţa persoanelor și 8 pentru descarcerare. Restul acțiunilor au fost de tipuri diverse, de la misiuni de sprijin, la alte situații de urgență. Pe parcursul misiunilor efectuate în luna aprilie, echipajele S.M.U.R.D. au asistat 470 de persoane și au parcurs aproape 13.800 de kilometri.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu