Share
Fals stomatolog reținut de polițistii băimăreni

Fals stomatolog reținut de polițistii băimăreni

Un caz ieșit din comun a ieșit la iveală în data de 17 ianuarie, în Baia Mare; o percheziție ce a avut loc pe strada Mihai Eminescu, la domiciliul unei femei de profesie tehnician dentar a a rătat că aceasta se dădea  – și profesa – și ca stomatolog.

Polițiștii Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratul de Poliție al Județului Maramureș au efectuat, în 17 ianuarie, cercetări la un imobil din Baia Mare, strada  Mihai Eminescu, nr. 53. Cercetările țin de un dosar penal înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecatoria Baia Mare, având ca obiect comiterea infracțiunilor de înșelăciune și exercitarea fără drept a unei profesii. Deocamdată sunt indicii  pe baza cărora se poate formula presupunerea rezonabilă că în locația de strada Mihai Eminescu nr. 53 se efectuau lucrări stomatologice fără respectarea condițiilor legale de autorizare pentru persoana care a efectuat aceste lucrări și fără respectarea normelor igienico-sanitare. Cum ar veni, lucrările stomatologice erau efectuate de o persoană care nu era chiar medic stomatolog, dar avea șanse să devină, dacă finaliza studiile corespunzătoare. Și care era, totuși, tehnician dentar, nicidecum zidar, cum s-a întâmplat în Ilfov.

Avându-se în vedere aceste împrejurări în care au fost realizate lucrările stomatologice și riscurile pentru sănătate, polițiștii recomandă ca toate persoanele care au apelat la serviciile prestate în această locație să se prezinte la medic pentru examinare și analize medicale și totodată să sesizeze poliția.

Conform surselor DirectMM.ro, femeia se numește De. C, are către 50 de ani și este tehnician dentar. Și-a dorit să fie și stomatolog, motiv pentru care a urmat cursurile unei instituții de învățământ superior de specialitate. Nu a așteptat să le termine, că s-a și apucat de profesat. Și-a amenajat un cabinet care seamănă cu unul stomatologic și s-a apucat de treabă. În plasa ei au căzut mulți băimăreni.
“O cunoștință a fost la ea. I-a făcut proteza dentară. Nu părea să fie nimic în neregulă. A mers la ea pentru că o cunoștea și nu avea habar că femeia nu deține licență profesională. Cei mai bătrâni au fost preponderent cei păcăliți” –  a declarat, pentru DirectMM.ro, un băimărean care cunoaște cazul.
În baza probatoriului administrat, polițiștii au dispus reținerea persoanei în cauză pentru 24 de ore și continuă cercetările pentru documentarea întregii activități infracționale. (C.Ț.)
Publicat în:

Lasă un comentariu