Share
Elevii Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș au stat de vorbă cu polițiștii

Elevii Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuș au stat de vorbă cu polițiștii

A început școala, iar polițiștii de prevenire sunt din nou prezenți în mijlocul copiilor, pentru că siguranța lor contează.

Astfel, ieri, 21 septembrie, polițiștii de prevenire au răspuns afirmativ solicitării Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgul Lăpuș.

Polițiștii s-au întâlnit cu elevii claselor de a IV-a pentru a discuta despre ce pot face atunci când se rătăcesc de părinți, cui se pot adresa pentru a cere ajutor, cine prezintă mai multă încredere și ce trebuie să știe despre ei și părinții lor pentru a putea cere ajutor. Polițiștii au atins și tema discriminării, prin prezentarea criteriilor prin care pot fi discriminate alte persoane, care sunt consecințele penale și cât de importantă este empatia și acceptarea diversității.

De asemenea, polițiștii s-au întâlnit cu elevii de clasa a VII-a cu care au abordat pericolele din mediul online și măsurile preventive utile în evitarea victimizării.

Elevii de liceu au discutat cu polițiștii despre un subiect sensibil și delicat, dar care e tot mai prezent în rândul tinerilor, consumul de substanțe interzise. Polițiștii le-au prezentat elevilor infracțiunile pe care le pot comite atunci când o iau pe calea drogurilor și consecințele penale ale acestor infracțiuni.

Elevii au fost deschiși, comunicativi, sinceri, interesați și curioși de temele abordate de polițiști.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu