Share
Două zile cu acțiuni ample ale polițiștilor

Două zile cu acțiuni ample ale polițiștilor

În perioada 13-14 noiembrie, Poliția Română, prin Direcția de Poliție Transporturi, participă la o acțiune organizată la nivel european, sub egida RAILPOL.

Peste 2.500 de polițiști de la transporturi, ordine publică și rutieră acționează pentru combaterea furturilor de componente de la infrastructura critică (transportul feroviar, telecomunicaţii, aprovizionarea cu electricitate, petrol şi gaze naturale, transport şi depozitare carburanți), și a faptelor săvârșite cu violență, precum și pentru depistarea migranţilor ilegali şi verificarea legalităţii transportului și depozitării mărfurilor periculoase.

Se acționează în trenurile de persoane şi marfă, în staţiile şi triajele feroviare, precum şi în alte zone cu un nivel ridicat pe linia infracţiunilor vizate. Totodată, sunt efectuate verificări şi la centrele de colectare de materiale feroase şi neferoase, pentru descurajarea valorificării ilegale a componentelor sustrase de la infrastructura critică. La acțiune participă și reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Imigrări, ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, jandarmi și polițiști locali.

În Maramureș, la această activitate participă 52 de polițiști.

Acţiunile organizate de Poliţia Română în primele 9 luni ale lui 2019 pentru combaterea furturilor de metale au avut ca rezultat confiscarea a 63 de tone de metale feroase şi 12,6 tone de metale neferoase (cupru), respectiv a 1.167 de tone de mărfuri periculoase şi a 42,5 tone de deşeuri periculoase.

Publicat în:

Lasă un comentariu