Share
Controale pentru descoperirea ilegalităților din domeniul silvic; S-au dat amenzi în valoare de aproape 58.000 de lei

Controale pentru descoperirea ilegalităților din domeniul silvic; S-au dat amenzi în valoare de aproape 58.000 de lei

26 de controale au fost efectuate în perioada 16-17 mai de efectivele de ordine publică ale Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol, precum și din cadrul subunităților teritoriale ale Inspectoratului de Poliție al județului Maramureș, cu sprijinul specialiștilor silvici din cadrul Gărzii Forestiere Cluj.

Acțiunea face parte din Planul național „Scutul pădurii”, pentru prevenirea şi combaterea faptelor ilegale din domeniul silvic și a vizat verificarea modului în care se respectă normele referitoare la exploatarea, prelucrarea, transportul, depozitarea și comercializarea materialelor lemnoase, de către operatorii economici din domeniu.

Polițiștii au efectuat controale pe linia transporturilor de materiale lemnoase în filtre amplasate pe raza întregului județ, în cadrul cărora au fost verificate 188 de mijloace auto, precum și pe linia depozitării materialelor lemnoase, fiind vizate trei astfel de depozite.

În urma activităților desfășurate au fost descoperite 32 de fapte contravenționale care au fost sancționate cu amenzi în valoare de aproape 58.000 de lei. Totodată s-a dispus confiscarea a 167,8 mc materiale lemnoase, în valoare totală de peste 95.000 lei.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

1 Comentariu în această postare

  1. Cornel Pop

    Foarte bine! Dar de cei care fura si le vand Austriecilor, de zeci de Ani acum, faceti ceva? Cine aproba acele vanzari?
    Acolo se “bate” pestele cel mare, nu maruntisurile pe care le presentati voi aici!
    Mult Succes!

    Răspunde

Lasă un comentariu