Share
Capturi de material lemnos, în 2023: 2,7 mii metri cubi confiscați, în valoare totală de 800 mii lei, în Maramureș

Capturi de material lemnos, în 2023: 2,7 mii metri cubi confiscați, în valoare totală de 800 mii lei, în Maramureș

Infracțiunile silvice sunt la putere în Maramureș. În fiecare an, sunt multe situații relevante, care vin să confirme această afirmație.

Sunt aplicate sancțiuni contravenționale și se întocmesc dosare penale, se trimit în judecată persoane, dar, din păcate, rămâne una dintre infracțiunile cele mai des întâlnite.

Concret, planul comun de acțiune „Scutul Pădurii”, s-a materializat în organizarea şi desfăşurarea a 106 acţiuni, în cadrul cărora au fost realizate 782 de controale, fiind verificate 2.102 obiective, cele mai multe pe linia transportului materialelor lemnoase și pe linia prelucrării, depozitării și valorificării materialelor lemnoase, iar aceasta doar în 2023, conform raportului IPJ Maramureș.

Ca urmare a acestor activităţi, au fost întocmite 636 de dosare penale privind infracţiuni silvice şi asociate acestora. În cursul perioadei analizate au fost trimise în judecată 54 de persoane, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual, fals în înscrisuri sub semnătură privată, tăiere fără drept de arbori și furt de arbori. De asemenea, polițiștii din cadrul IPJ Maramureș au aplicat 450 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 171 din 2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice în valoare de peste 983.330 de lei fiind confiscată cantitatea de 2.743,91 metri cubi material lemnos, în valoare totală de peste 800.000 de lei, se arată în statistica oficială IPJ Maramureș.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu