Share
Campania de la copii pentru copii:  „Nu vă jucaţi pe drumurile publice!”

Campania de la copii pentru copii: „Nu vă jucaţi pe drumurile publice!”

Un alt mesaj în cadrul campaniei „De la copii pentru copii”, inițiată de polițiști, vine de la un fotbalist, Marcus, care tocmai vineri, 29 mai, a împlinit 8 ani.

„În cadrul discuţiei coordonată de ofiţerul de prevenire am aflat că Marcus este conştient de toate pericolele la care se expun copiii atunci când se află pe drumurile publice şi de faptul că riscul victimizării creşte  atunci când cei mici se joacă pe stradă. Pentru ca la finalul zilei să poată fi alături de cei dragi, copiii trebuie să fie atenţi şi la alegerea locului de joacă. Care sunt „secretele” siguranţei atunci când vine vorba de joacă?

Fotbalul – doar pe teren amenajat sau în curte, mersul pe bicicletă – niciodată pe drumul public în cazul copiilor cu vârsta de până la 14 ani, rolele – doar pe aleile din parc sau pe pistele special amenajate. Toate aceste reguli sunt menite să-i ferească de incidente. Echipamentele de protecţie au, de asemenea, un rol foarte important pentru siguranţa şi sănătatea copiilor”, spun reprezentanții IPJ Maramureș.

De asemenea, pentru a nu fi implicaţi în accidente rutiere, poliţiştii de prevenire recomandă micilor pietoni să fie extrem de atenţi şi precauţi atunci când doresc să traverseze! Să se asigure temeinic, să traverseze doar pe trecerile pentru pietoni şi să respecte culoarea verde a semaforului electric.

Lasă un comentariu