Share
Aproape jumătate dintre sesizările privind posibile incidente electorale nu s-au confirmat

Aproape jumătate dintre sesizările privind posibile incidente electorale nu s-au confirmat

În 10 noiembrie, în primul tur al alegerilor prezidențiale, au fost la datorie la nivel național peste 37.000 de poliţişti, jandarmi, pompieri, poliţişti de frontieră şi angajaţi de la alte structuri operative ale Ministerului Afacerilor Interne – a arătat purtătorul de cuvânt al ministerului, Monica Dajbog (foto).

”Conform centralizării realizate la nivelul Centrului Naţional de Conducere Integrată al MAI, de la deschiderea secţiilor de votare şi până la finalizarea operaţiunilor de vot, au fost înregistrate 210 sesizări de posibile incidente electorale, cu aproape 30% mai puţine faţă de primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2014. Din totalul sesizărilor înregistrate, în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit deja că 102 evenimente nu se confirmă. Cele mai multe posibile incidente au fost sesizate în Bucureşti şi în judeţul Dolj, respectiv câte 22”, a spus Monica Dajbog.

Din totalul sesizărilor de fapte contravenţionale, cele mai multe au făcut referire la:

  • sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit candidat, respectiv 14 sesizări;
  • comercializarea şi consumul de băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiilor de votare – 13 sesizări;
  • nerespectarea dispoziţiilor legale privind prezenţa altor persoane în cabina de vot – 9 sesizări;
  • continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei – 8 sesizări.

Până acum poliţiştii au aplicat 14 avertismente scrise şi 16 amenzi în valoare de 17.200 lei, cu 30% mai puţine sancţiuni contravenţionale faţă de 2014. Poliţiştii fac verificări cu privire la 42 de posibile infracţiuni.

Foto: youtube


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu