Share
Apelul pompierilor maramureșeni: „Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor!”

Apelul pompierilor maramureșeni: „Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor!”

Pompierii fac un apel la responsabilitate către toți maramureșenii: „Vă rugăm insistent să renunțați la arderea vegetației uscate și a miriștilor!”.

Perioada caniculară pe care o traversăm favorizează izbucnirea și extinderea incendiilor de vegetație, care pot pune în pericol proprietăți, animale și chiar vieți omenești! Impactul degajărilor masive de fum asupra mediului este și el important și trebuie evitat.

Pompierii militari maramureșeni, cu sprijinul personalului Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din județ, au luptat în cursul zilei de ieri, 21 iulie, cu nu mai puțin de șapte incendii de vegetație uscată, miriște și fond forestier, izbucnite în tot județul. Acestea au afectat suprafețe de teren ce totalizează aproape 100 de hectare.

„Vă reamintim că în conformitate cu normele legale în vigoare, în perioadele de caniculă și secetă prelungită, arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale este interzisă!

Mai mult, în conformitate cu HGR nr. 537/2007, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi, reprezintă contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 1000 lei la 2500 lei” – mai transmit pompierii.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Publicat în:

Lasă un comentariu