Share
Vreme destul de prietenoasă pentru această perioadă a anului

Vreme destul de prietenoasă pentru această perioadă a anului

Cum stau lucrurile prin județ sâmbătă, 9 februarie:

Vremea. Va fi apropiată astăzi de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Vântul va sufla în general slab. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 2 și 5 grade, iar cele minime între -5 și -1 grad. Duminică vremea se va încălzi. Cerul va fi temporar noros. Izolat, în a doua parte a nopții va ploua slab, iar la munte vor cădea precipitații mixte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 și 9 grade, iar cele minime între -2 și 2 grade.

Drumurile. Carosabilul sectoarelor de drumuri naționale este uscat în zona de câmpie și parțial umed și umed în zona de munte. Angajații secției de drumuri nationale au intervenit cu șase utilaje și au împrăștiat nouă tone de material antiderapant pentru a preveni formarea poleiului. Cerul este acoperit. Vizibilitatea este redusă în trafic, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 165 și km 175.

Zăpada. Stratul măsoară 81 cm la Cavnic, 63 cm la Băiuț, 61 cm la Firiza, 60 cm în Pasul Gutâi, 31 cm la Luhei, 27 cm la Ruscova, 24 cm la Vf. Iezer, 23 cm la Coroieni, 20 cm în Baia Borșa, 19 cm în  Poiana Borșa, 14 cm pe Valea Vaserului și în Leordina, 13 cm la Bistra, 12 cm la Târgu Lăpuș, 10 cm pe Valea Vișeului și Moisei.

Râurile. Nivelurile și debitele cursurilor de apă din județ au fost în scădere. Gheața este prezentă la malurile râului Vaser.

Lasă un comentariu