Share
Vizibilitate sub 100 de metri în Pasul Prislop

Vizibilitate sub 100 de metri în Pasul Prislop

Cum stau lucrurile prin județ duminică, 27 ianuarie:

Vremea

  • Duminică, 27 ianuarie, va fi apropiată de normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Izolat, în prima parte a zilei, va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat, cu unele intensificari la munte unde va spulbera zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -1 si 1°C, iar cele minime între -6 si -2 °C. Pe arii restrânse se va semnala ceață.
  • Luni, 28 ianuarie, prognoza meteorologică prevede că vremea se va încălzi și va deveni mai caldă decât normalul termic al perioadei. Cerul va fi temporar noros. Pe arii relativ extinse, în cursul nopții, vor cădea precipitații predominant sub formă de ploaie, iar la munte vor fi precipitații mixte, favorizând depunerea de polei. Vântul va sufla slab la moderat, cu intensificări în zona montană înaltă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 și 8 grade, iar cele minime între 0 și 3°C. Pe arii restranse se va semnala ceață.

Drumurile. Circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă. Sectoarele de drumuri naționale au carosabilul curat și umed, cu excepția DN18, în Pasul Prislop, unde între km 156 și km 180, stratul de zăpadă frământată depus pe partea carosabilă măsoară până la 1 cm. Cerul este acoperit, fulguiește pe DN18 la Petrova, Vișeu de Sus și Borșa, respectiv pe DN1C. Vizibilitatea este redusă in trafic de ceață, sub 100 de metri, pe DN18, în Pasul Prislop, între km 160 și km 180. Angajații sectiei de drumuri naționale au acționat cu 21 de utilaje și au împrăștiat 122 de tone de material antiderapant. Pe sectoarele de drumuri județene s-a intervenit cu 36 de utilaje și s-a răspândit cantitatea de 587 de tone de material antiderapant. Sunt tronsoane de drumuri județene acoperite cu zăpadă frământată. Drumul judetean 83A Runcu-Mara rămâne închis temporar circulației rutiere.

Zăpada. Stratul măsoară: 115 cm la Cavnic, 92 cm la Firiza și Baia Sprie, 90 cm la Băiuț, 64 cm la Coroieni, 63 cm la Luhei, 62 cm pe Valea Vișeului, 54 cm la Groșii Țiblesului, 47 cm la Vf. Iezer, 46 cm la Bistra, 45 cm în Poiana Borșa, 44 cm în Baia Borșa, 43 cm pe Valea Vaserului, 42 cm la Moisei, 41 cm la Leordina, 40 cm la Mara, 39 cm la Suciu de Jos, Răzoare, 37 cm la Târgu Lăpuș, 36 cm la Vadu Izei, 29 cm la Ocna Șugatag, 20 cm în Baia Mare.

Râurile. Nivelurile cursurilor de apă din județ au fost ușor variabile. Nu au fost semnalate probleme deosebite. Exploatarea amenajarii hidrotehnice Strâmtori-Firiza se realizează în condiții de siguranță.

Lasă un comentariu