Share
Prețurile biletelor la Planetariul din Baia Mare în 2024

Prețurile biletelor la Planetariul din Baia Mare în 2024

Informații utile pentru toți cei care doresc să viziteze Planetariul din municipiul Baia Mare de-a lungul anului în curs.

Sistemul de taxare pentru accesul standard (achitând biletul la sediu în numerar sau cu cardul) la Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare nu s-a modificat în 2024, arată oficialii instituției maramureșene.

Astfel, tichetul de acces de 20 lei este rezervat adulților, cel de 10 lei grupurilor organizate de persoane adulte, iar preșcolarii, elevii, studenții și pensionarii (în baza unor acte doveditoare) vor achita o taxă de 5 lei/persoană. De asemenea, taxa unică pentru participarea la tabăra școlii de vară a rămas în valoare de 100 lei (12 ore sau 4 zile).

Muzeul de Științe Astronomice Baia Mare poate fi vizitat și cu tichetul prioritar, care presupune tariful standard plus un comision de administrare, tichet care oferă garanția locului rezervat, plata anticipată, online a biletului și un pachet personalizat de vizitare. S-a modificat în anul 2024 sistemul de calcul pentru accesul special prin biletul unic (care poate fi utilizat pentru vizitarea tuturor muzeelor din municipiul Baia Mare), noile valori fiind de 40 lei pentru adulți, 20 lei pentru pensionari și 10 lei pentru copii/elevi/studenți.

”Sunt scutite de plata taxelor de vizitare – și au acces gratuit – următoarele categorii de public (unele dintre acestea în baza unor documente doveditoare sau justificative): copiii sub 3 ani, persoanele cu dizabilități și după caz – și însoțitorii autorizați ai acestora, jurnaliștii, cadrele didactice sau ghizii turistici ce însoțesc grupuri organizate (1/10), angajații muzeelor din România, membrii ICOM, ICOMOS, RNMR, precum și alte categorii profesionale conectate cu activitatea planetariului, pe baza unor protocoale sau parteneriate”, arată muzeograful Ciprian Crișan.

C.Ț.

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu