Share
Obligațiile proprietarilor de terenuri, anunțate de Garda de Mediu

Obligațiile proprietarilor de terenuri, anunțate de Garda de Mediu

Ca în fiecare primăvară, vestitori nu sunt doar ghioceii, ci, mai ales pe cursurile de apă, și… deșeurile. Cei care le aruncă în locuri improvizate riscă sancțiuni.

Se apropie primăvara, dar din păcate în loc să ne bucurăm de natura care reînvie, constatăm că de-a lungul căilor de comunicații, malurilor apelor sau marginea pădurilor sunt abandonate deșeuri diverse.

Ca atare, oficialii Gărzii de Mediu din Maramureș atrag atenția că proprietarii de terenuri riscă sancțiuni dacă nu își respectă obligațiile în conformitate cu prevederile OUG nr. 195/2005 privind protecția mediului.

Astfel, proprietarii şi deţinătorii de terenuri cu titlu sau fără titlu au obligația de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional, în special a celor situate de-a lungul căilor de comunicaţie rutiere și feroviare. Totodată, aceștia au obligaţia autorităţilor administraţiei publice locale, precum şi a persoanelor fizice şi juridice, după caz, de a un degrada mediul prin depozitări necontrolate de deşeuri de orice fel. Nerespectarea regulilor constituie contravenții și se sancționeaza cu amendă cuprinsă între 3000 – 6000 lei pentru persoane fizice și între 25.000 – 50.000 pentru persoane juridice.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu