Share
Măsurile pe care trebuie să le ia unitățile de alimentație publică, furnizorii de servicii și instituțiile publice și private

Măsurile pe care trebuie să le ia unitățile de alimentație publică, furnizorii de servicii și instituțiile publice și private

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a anunțat marți, 10 martie, care sunt măsurile obligatorii ce revin unităților de alimentație publică (hypermarket, supermarket, market, magazine de cartier, cluburi, baruri, cafenele, restaurante etc.), furnizorilor de servicii publice și private:

  • dezinfecția frecventă a suprafețelor, în special în zona caselor de marcat, precum și în alte locuri expuse;
  • evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale;
  • dezinfectarea frecventă a habitaclului mijlocului de transport la finalizarea traseului (scaune, bare și suporți de susținere, uși etc).

Măsuri pentru instituții publice și private

  • toate instituțiile publice și private, inclusiv agenții economic trebuie să asigure la toalete materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape hârtie, uscătore de mâini);
  • dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (mese , conferințe, birouri etc).

Autoritățile cu responsabilități  în gestionarea riscului manifestat de COVID-19 vor intensifica acțiunile preventive derulate în spațiile publice cu aflux de persoane în vederea conștientizării populației cu privire la importanța respectării măsurilor de sănătate dispuse.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu