Share
Circulație modificată în Baia Mare, la RFN: Indicator ”Obligatoriu la dreapta” către bulevardul Independenței

Circulație modificată în Baia Mare, la RFN: Indicator ”Obligatoriu la dreapta” către bulevardul Independenței

Modificare importantă de circulație aproape de RFN. De acum, șoferii care circulă dinspre Caragiale către Independenței vor putea doar vira dreapta.

În cei mai recenți ani, în cele patru intersecții ale bulevardului Independenței și străzii Victoriei cu străzile Cantemir și Caragiale, au avut loc zeci de accidente rutiere, unele mai grave, altele soldate doar cu mici pagube materiale.

Practic întreg patrulaterul care înconjoară Biserica Greco-Catolică ”Sfânta Cruce” de la RFN are un istoric bogat în acest sens. Tocmai de aceea, de-a lungul timpului, s-au tot căutat soluții pentru a reduce numărul de tamponări și accidente grave, doar că măsuri efective nu s-au luat.

Prima măsură a intrat acum în vigoare. ”Practic, șoferii care circulă pe strada Caragiale și doresc să intre pe bulevardul Independenței, vor putea face asta doar virând la dreapta, către podul Republicii, pentru a preveni neacordarea de prioritate care a cauzat atât de multe accidente. Această măsură a intrat deja în vigoare”, arată pentru DirectMM.ro Grigore Tomoiagă, șeful Biroului Rutier Baia Mare.

În ceea ce privește celelalte trei colțuri ale patrulaterului din jurul Bisericii Greco-Catolice ”Sfânta Cruce”, încă se caută soluții. Chiar acum câteva zile, în urma unei coliziuni auto, un autoturism a fost aruncat pe terasa pizzeriei din apropierea intersecției Caragiale/Victoriei. Acum două săptămâni, tot în urma unei coliziuni auto și tot pe fondul neacordării de prioritate, au rezultat patru victime, la intersecția Cantemir/Victoriei. Să nu mai vorbim despre tragedia rutieră de la începutul anului, de la intersecția Caragiale/Independenței, în care și-a pierdut viața un tânăr sau de accidentul soldat cu pagube, din aceeași intersecție, din Ajunul de Crăciun din 2022. În prezent, din cele patru colțuri ale patrulaterului, semaforizată este doar intersecția Cantemir/Independenței/Republicii, de la pod. ”Căutăm soluții în ceea ce privește tot acel perimetru. Trebuie să regândim totul acolo, întrucât numărul de accidente este foarte mare”, mai arată șefului Biroului Rutier Baia Mare.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu