Share
Cine va putea vota la urna specială

Cine va putea vota la urna specială

Fiecare secție de votare va avea pregătită o urnă specială care va putea fi folosită în cazul cetăţenilor care nu pot fi transportaţi sau au dificultăţi majore de a se prezenta la secţia de votare.

Aceştia vor trebui să depună cu suficient timp înainte la Biroul de circumscripţie locală un set de documente din care să rezulte că sunt în imposibilitatea de a se deplasa la secţia de votare, arată autoritățile din România.

Documente vor putea fi depuse chiar şi în duminica alegerilor, dar până la ora 14.00. (oră recomandată de Biroul Electoral Central). Pentru alegerea reprezentanților României în Parlamentul European, alegătorii cu drept de vot care nu se află în localitatea de domiciliu sau de reședință pot vota la orice secție de votare și vor fi înscriși pe listele suplimentare.

Procesul electoral se va desfășura în data de 9 iunie 2024 în aceeași secție pentru ambele alegeri, în intervalul orar 7.00 – 22.00. În caz excepțional programul poate fi prelungit cu două ore, până la ora 23.59 în situații în care sunt cetățeni cu drept de vot care așteaptă să își exprime opțiunea electorală în secția de votare sau la rând în afara secției de votare pentru a intra în locația stabilită pentru desfășurarea procesului electoral.

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu