Muzeul Zipserilor - 4 ore în urmă
Obiceiul din Maramureș mai puțin cunoscut, care are loc în ziua de Paști - 5 ore în urmă
Paște fericit, locuitorilor comunei Fărcașa! - 10 ore în urmă
Minunea aprinderii Luminii Sfinte de la Ierusalim - 10 ore în urmă
Care este legătura dintre Paște și iepuraș - 10 ore în urmă
Ce facem cu lumânarea de la slujba de Înviere - 11 ore în urmă
5 mai- Sfânta Mare Muceniță Irina - 11 ore în urmă
Vechi tradiții românești. Spălatul ritual pe față, în ziua de Paști - 11 ore în urmă
Ciocnitul ouălor de Paști. De unde vine obiceiul străvechi - 12 ore în urmă
Hristos a Înviat! Astăzi prăznuim Paștele, sărbătoarea Învierii Domnului - 13 ore în urmă
Ce facem cu mâncarea care a rămas din zilele de Crăciun?
Fiecare dintre noi își chibzuiește cumpărăturile, încât să aibă o masă bogată pentru zilele de Crăciun.
Din păcate, de cele mai multe ori mâncarea nu se consumă.
Preparatele nu trebuie să ajungă la coșul de gunoi. Ele pot fi refolosite pentru alte feluri de mâncare sau alte combinații.
Friptura se poate folosi în salate cu legume sau în paste. Alte preparate din porc se pot depozita în congelator și consuma cu alte ocazii.
Din cartofii fierți sau copți se poate face o pâine gustoasă de casă. Tot din cartofi se pot pregăti crochete, amestecând cartofii cu ouă, dați prin pesmet, apoi prăjiți.
Mezelurile, brânzeturile se pot folosi pentru a prepara o pizza delicioasă de casă. Tot din resturi de salamuri și brânzeturi se poate prepara o omletă pentru micul dejun.
Pâinea rămasă poate fi transformată in crutoane.
Cozonacul uscat poate fi reinterpretat intr-un tort însiropat și umplut cu crema preferată.
Unii pot alege să dăruiască preparatele rămase, persoanelor mai puțin norocoase.
Lăcrimioara ZOTA