Share
Casa de Pensii Maramureș, anunț pentru persoanelor care doresc să îşi completeze stagiul de cotizare și care nu au calitatea de pensionar

Casa de Pensii Maramureș, anunț pentru persoanelor care doresc să îşi completeze stagiul de cotizare și care nu au calitatea de pensionar

Casa Judeţeană de Pensii Maramureş informează că potrivit O.U.G nr 70/31.08. 2023  perioada în care se pot încheia contracte de asigurare cu plata retroactivă s-a prelungit până la 31 decembrie 2024.

Măsura se adresează persoanelor care doresc să îşi completeze stagiul de cotizare și care nu au calitatea de pensionar; perioada pentru care se solicită încheierea contractului nu poate fi mai mare de 6 ani, anterioară datei încheierii contractului, iar plata contribuției – raportat la salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată la data încheierii contractului – poate fi efectuată într-o tranșă sau în mai multe tranșe, dar NU mai târziu de 31.12.2024.

O.U.G.nr.163/2020 a dat posibilitatea persoanelor care NU au realizat stagiul minim de cotizare (de 15 ani) în sistemul public de pensii să-şi completeze stagiul de cotizare doar în vederea îndeplinirii condiţiilor de pensionare pentru limită de vârstă.

Cota contribuţiei individuale de asigurări sociale este de 25% din salariul minim pe economie, respectiv 750 RON/lună, indiferent de conditiile de muncă. Modalitatea de plată este prin cont bancar sau la casieria instituitiei.

Valoarea salariului minim brut pe ţară garantat în plată utilizat la calculul contributiei de asigurări sociale este de 3000 de lei, informează Casa de Pensii Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.1 Comentariu în această postare

  1. De unde să scoată oamenii bani ăștia să vă de-a dacă nu au locuri de muncă ,plata de 750 lei /lună să meargă la lucru la negru,,,ce fel de legi in țara asta care încurajează lucrul la negru in loc să își facă gînd de a crea mai multe locuri de muncă în care oamenii nu ar mai avea nevoie să plătească acești bani care oricum nu ii au.Cred că voi vă bazați pe a trimite familiile plecate în străinătate dar ghici ,,,și acolo nu mai este bine abia se poate trece din lună în lună așa că …..

    Răspunde

Lasă un comentariu