Share
Care e mai sănătoasă, apa de la robinet sau cea îmbuteliată?

Care e mai sănătoasă, apa de la robinet sau cea îmbuteliată?

Știm cu toții că apa ne hidratează țesuturile, ajută la reglarea temperaturii corporale și dă o mână de ajutor sistemului digestiv, pentru a elimina alimentele procesate.
Consumul insuficient de apă poate afecta activitatea fizică și cognitivă.
În România rețelele de distribuție a apei potabile au început să fie construite la jumătatea secolului al XIX lea iar conductele sunt în mare parte din oțel neprotejat, care modifică semnificativ calitatea apei, în special din cauza ruginii. Ca să ajungă la robinet, apa parcurge distanțe foarte mari, fiind necesară tratarea ei cu clor.

Înainte de a intra în rețeaua de distribuție, apa este analizată iar dacă indicatorii fizico-chimici nu sunt normali, ea nu va porni spre casele noastre.

Reabilitarea rețelelor de distribuție este o necesitate, pentru ca apa să corespundă standardelor moderne.
Doar 40% din populație bea apă de la robinet. Majoritatea oamenilor filtrează apa cu ajutorul aparatelor de filtrare.
Restul de 60% folosesc apa îmbuteliată.
Aceasta ar trebui să conțină aceleași minerale că și cea de la robinet dar depinde de izvorul din care provine. Cel mai grav aspect ține de substanțele chimice care pot trece foarte ușor din recipientele de plastic în apă. În apa îmbuteliată pot fi și agenți microbieni.
În general, apa minerală este sigură de băut. Aceasta conține minerale benefice sănătății, dar sticlele de plastic în care e îmbuteliată pot constitui un risc de sănătate.
Concluzionând, apa de la robinet, dacă se filtreează, este cea mai bună recomandare pentru consum și hidratare. Are in conținut minerale și nu produce dezechilibre gastrice sau renale.

Lăcrimioara ZOTA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu