Share
Amenzi mai mari pentru șoferii care încalcă legea

Amenzi mai mari pentru șoferii care încalcă legea

Anul viitor vine nu doar cu prețuri mai mari la carburanți, ci și cu amenzi mai mari petur șoferii care încalcă regulile de circulație. Astfel, potrivit legii, punctul de amendă se majorează de la145 de lei cât valorează acum, la 165 de lei.

Practic, valoarea punctului de amendă reflectă 5 procente din valoarea salariului minim stabilit la 3.300 de lei.

Astfel, de la începutul anului următor, pentru neacordarea de prioritate pietonilor sau cicliștilor, șoferii vor primi amenzi de până la 825 lei. Pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h, un șofer ar urma să plătească între 1.485 și 3.300 lei. În prezent, această amendă maximă este de 2.900 de lei.

Amenzi mai mari pentru șoferii indisciplinați

Dar amenda poate fi înjumătățită în anumite condiţii. Astfel, dacă amenda este plătită în termen de 15 zile, suma achitată este de doar jumătate din valoarea minimă a amenzii. Mai exact, pentru depășirea vitezei cu peste 50 km/h, amenda ar fi aproximativ 742 lei.

Rămâne de văzut dacă proiectul va suferi modificări până la implementarea sa în ianuarie 2024. Dar un lucru este cert. Pentru șoferii indisciplinați în trafic, amenzile vor fi mult mai mari de anul viitor, scrie Evz.

Cert este că guvernanții vor să adune mai mulți bani la buget, motiv pentru care au decis majorare acestor amenzi.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.Lasă un comentariu