Atelier de mărgelit la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu”- Filiala Traian din Baia Mare - 1 oră în urmă
Concursul culinar „Cel mai colorat borcan” aflat la ediția a III-a a reunit numeroși elevi și preșcolari maramureșeni la Seini - 2 ore în urmă
Ziua Mondială a Diabetului a fost marcată prin acțiuni de prevenție și informare, în Baia Mare - 3 ore în urmă
Psihoterapeuta de cuplu și familie Domnica Petrovai vă invită la lansarea cărții sale, „Conflictul dintre noi. Atunci când iubirea renaște din criză”, la Cărturești - 3 ore în urmă
Vizită specială primită de „tricolori” în Bosnia - 4 ore în urmă
Echipa Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației, în vizită la Ujgorod, Ucraina - 4 ore în urmă
Activitate de orientare în carieră pentru elevii de la Liceul Teoretic „Bogdan-Vodă” Vișeu de Sus - 4 ore în urmă
CS Minaur, în fața revanșei cu Horsens - 4 ore în urmă
Vacek – proză de Marian Ilea (XVIII) - 5 ore în urmă
Intervenție a salvamontiștilor în sprijinul unui bărbat rănit, într-o zonă greu accesibilă - 5 ore în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA















