Tezaurul de aur de la Sarasău s-a întors în țară - 34 minute în urmă
Proiectul variantei ocolitoare Baia Mare a primit avizul pozitiv al Comitetului Interministerial - 56 minute în urmă
Semnarea contractelor la Primăria Repedea - 1 oră în urmă
Shopping-ul online devine mai scump - 1 oră în urmă
Măsuri împotriva discriminării creștinilor - 1 oră în urmă
Teatrul Ararat vă propune o experiență care poate deveni o amintire prețioasă - 1 oră în urmă
Certificatul Auto-Pass nu este obligatoriu pentru vânzarea mașinilor second-hand - 1 oră în urmă
Iluzia îmbogățirii rapide: o capcană în care încă cad mulți oameni - 2 ore în urmă
Ileana Ivașcu, bunicuța pasionată de lectură; Are puțină școală și peste 360 de cărți citite - 2 ore în urmă
Elevii din Ocna Șugatag vor susține momente artistice și ateliere „Din drag pentru mama” - 3 ore în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA