Start oficial pentru PROALL, un proiect transfrontalier România–Ucraina pentru intervenții la incendii - 22 minute în urmă
Este posibil astăzi Umanismul? (foileton 2) - 2 ore în urmă
Campania Națională de Colectă de Crăciun: Băimărenii sunt invitați să doneze alimente pentru cei aflați în nevoie - 2 ore în urmă
20 de ani de American Spaces la American Corner Baia Mare - 2 ore în urmă
Reamenajarea spațiului de studiu al Bibliotecii Județene „Petre Dulfu” Baia Mare - 2 ore în urmă
Spitalul Județean de Urgență „Dr. Constantin Opriș” Baia Mare organizează concurs pentru funcția de manager - 2 ore în urmă
Știința Explorări joacă două meciuri în trei zile cu CSM București pe teren propriu - 3 ore în urmă
Peste 50 de clădiri și terenuri degradate din Baia Mare intră pe lista cu impozitare specială - 3 ore în urmă
Noul showroom Toyota Baia Mare și-a deschis porțile - 3 ore în urmă
„Cupa Crăciunului” va aduce magia sărbătorilor pentru șahiștii băimăreni - 4 ore în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA















