Share
AJVPS Maramureș gestionează cele mai multe zone de pescuit recreativ din județ

AJVPS Maramureș gestionează cele mai multe zone de pescuit recreativ din județ

La licitația organizată de Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură (ANPA) în a doua jumătate a anului 2107, AJVPS Maramureș a obținut pe o perioadă de 10 ani dreptul de pescuit recreativ pentru nouă habitate piscicole din apele de șes din Maramureș, stipulate în anexa la contractul 11/13.09.2017.

Directorul AJVPS Maramureș, Ioan Pop, a precizat că, printre noutățile pe care le aduce cel mai recent ordin de ministru (Ordinul 60/2017 privind accesul la resursele acvatice vii din domeniul public al statului în vederea practicării pescuitului recreativ în habitatele piscicole naturale) se numără dispariția posibilității de a pescui pe baza taxei de zi sau a taxei de acces în zonă.

 

Conform ordinului 60/2017, „permisul de pescuit recreativ este valabil atât pentru zonele pe care asociația al cărei membru este a încheiat contracte de utilizare în scop recreativ a resurselor acvatice vii, cât și pentru zonele pe care alte asociații au încheiate contracte, pe bază de reciprocitate, fără a se depăși capacitatea anuală de pescuit stabilită pe bază de studii științifice de specialitate”. În discuțiile pe care Ioan Pop le-a purtat cu AJVPS-urile limitrofe, deocamdată nu prea  s-a agreat reciprocitatea, disponibilitate în acest sens arătând doar Bistrița-Năsăud. Dar tatonările continuă. Cotizația pentru pescuit în apele de șes, percepută de AJVPS Maramureș, este de 110 lei (A.G.).

Iată mai jos zonele de pescuit recreativ din râurile de șeș,  gestionate de AJVPS Maramureș.

Lasă un comentariu