Share
Concert de jazz: Dusha Connection sau valori noi extrase din sunete demult uitate

Concert de jazz: Dusha Connection sau valori noi extrase din sunete demult uitate

Vineri 12 aprilie 2019, de la ora 19.00, în Sala de Concerte a Colegiului de Arte din Baia Mare (str. Petofi Sandor nr. 2-4) va avea loc concertul de jazz susținut de Dusha Connection din Austria. Din trupă fac parte: Sebastian Schneider – pian, Thomas Stempowski – contrabas și Esad Halilovic – baterie.

Au cântat la multe festivaluri de jazz din Europa și de peste ocean, cum ar fi: Jazz Plaza International Festival (Cuba), RARA Festival (Italia), One Jazz Festival (România), Petrovac Jazz Fest (Muntenegru), Hongkong Jazz Festival, Beishan Jazz Festival (China), etc.

Deschiși către toate stilurile, cei din trupa Dusha Connection combină cele mai diferite elemente într-o manieră pasională, absolut inimitabilă. Trio-ul se inspiră din tezaurul jazzistic, elemente din rădăcinile muzicale se întrepătrund într-o compoziție care dă frâu libertății improvizatorice. Soundul generat de Esad Halilovic si de partenerii săi este plin de melodii tulburătoare, de solo-uri pline de îndrăzneală și virtuozitate, turnúri și ruperi surprinzătoare, experimente neconvenționale și construcții electrizante.

Trio-ul a atras în mod special atenția cu noul album, “Merak”. Prezentarea CD-ului a avut loc în faimosul club de jazz Porgy&Bess din Viena.

“O interpretare novatoare, strălucită și îndrăzneață, a jazz-ului clasic. Asta este ceea ce ne oferă albumul “Merak” al trio-ului Dusha Connection. Un album care demonstrează că mai sunt încă multe valori de extras din sunete demult uitate. În încercarea de a fuziona clasicul și modernul, trio-ul vienez Dusha Connection își stabilește ca scop modernizarea jazz-ului de odinioară. Sincer vorbind, ei au reușit mai mult decât atât. Asta deoarece, după prima audiție a recentului lor album, devine clar că au creat ceva complet nou. Ceva ce combină elementele cele mai diferite – și le combină în mod genial. Sunetele trecutului nu au avut nicioadată o conotație mai contemporană și mai plină de vitalitate. Atât de reconfortant în diversitate” – scria Michael Ternai, de la  Music Austria Export (adaptare din limba germană de David Dempsey).

Organizatorul – Asociația One Sound  – anunță că biletele se pot achiziționa online de pe www.onesound.one la următoarele prețuri: până pe 31 martie  la prețul de 35 ron, după care, în măsura locurilor disponibile, la prețul de 45 ron.
Pentru mai multe informații: Asociația One Sound email office@onesound.one; tel. 0787787574.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu