Share
600 de tineri matematicieni se întrec, sâmbătă, în Baia Mare

600 de tineri matematicieni se întrec, sâmbătă, în Baia Mare

Sâmbătă, 16 martie, în Baia Mare se vor desfășura două competiții de matematică la care vor participa, în total, 596 de elevi maramureșeni. Este vorba despre Olimpiada Județeană de Matematică, pentru clasele V-XII, și Concursul Național de Matematică Aplicată ”Adolf Haimovici”, pentru clasele IX-XII cu alt profil decât matematică-informatică. Mai exact, vor participa elevi de la profilurile tehnic, servicii,  uman, științele naturii.

Potrivit inspectorului școlar pentru matematică, Gheorghe Maiorescu, cei 360 de elevi de gimnaziu vor susține Olimpiada de Matematică la Școala Gimnazială “Dimitrie Cantemir” Baia Mare, iar cei 67 de liceeni  – la Colegiul Național “Vasile Lucaciu” Baia Mare. De asemenea, “Vasile Lucaciu” este centru și pentru concursul “Adolf Haimovici”, la care participă 169 de elevi.

Faza națională a Olimpiadei de Matematică va avea loc în perioada 20-26 aprilie, la Hunedoara, în timp ce etapa națională a Concursului de Matematică Aplicată se va desfășura la Iași, în luna mai.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu