Share
Polițiști pe post de dascăli

Polițiști pe post de dascăli

Creșterea numărului cazurilor de violență în mediul școlar impune desfășurarea de activități preventive în unitățile de învățământ. Astfel, în această săptămână, peste 400 de elevi de la Liceul Teoretic “Ioan Buteanu” din Șomcuta Mare și de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Fărcașa au beneficiat de sfaturile polițiștilor Compartimentului de analiză și prevenire a criminalității.

În cadrul celor 10 sesiuni de prevenire, realizate pe toate nivelurile de învățământ – primar, gimnazial și liceal – polițiștii au avut ca obiectiv creșterea siguranței elevilor, temele abordate având scopul de a-i convinge pe elevi că atitudinea face diferența  dintre libertate și delincvență, iar soluțiile la îndemână pentru prevenirea violenței sunt buna comunicare și toleranța.

Informațiile au fost completate cu desene animate și povești cu tâlc în cazul celor mai mici, precum și de jocuri și filme educative în cazul celor mai mari. Siguranța online și prevenirea bullying-ului au fost alte două teme de foarte mare interes în rândul elevilor și al cadrelor didactice. Acțiunile de acest fel vor continua în școli pe tot parcursul anului școlar.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu