Maria-Adriana Demian a cucerit Trofeul Festivalului Național de Colinde Tradiționale și Cântece de Crăciun „Poveste de iarnă” - 3 ore în urmă
Cu colindul la Jandarmerie - 3 ore în urmă
Ultimul meci din acest an pentru CSM Sighet - 5 ore în urmă
Ministrul Sănătății, în vizită la spitalele din Baia Mare - 6 ore în urmă
Masa rotundă „Educație și Voluntariat” a reunit liceeni și tineri voluntari la Biblioteca Județeană - 6 ore în urmă
Galeria Premiilor „Alianța 2025” – Distincții pentru oficiali români - 6 ore în urmă
Atelier de creație pentru senioarele de la Centrul „Rivulus Pueris” din Baia Mare - 7 ore în urmă
„Crăciun în Satu’ de pe Deal” – tradiție și colind la Muzeul Satului din Baia Mare - 7 ore în urmă
15 decembrie 1989 – O prefață a Revoluției Române, sau chiar prima ei pagină? - 7 ore în urmă
Tradiție și continuitate: La Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 57-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 7 ore în urmă
Cum e cu pileala și cu mahmureala
Pe la noi încă mai circulă vorba ceea din popor cum că vinul după bere e o plăcere, iar berea după vin e un chin. Aiurea, după ce se trage zdravăn la măsea la aceeași mahmureală se ajunge, indferent de ordinea licorilor. S-a făcut studiu pe tema asta la Universitatea Herdecke, din Germania – după cum arată Live Science. Au participat la cercetarea bahică 90 de subiecți cu vârsta între 19 și 40 de ani. Unii au dat pe gât două halbe și jumătate de bere, după care le-au stins cu patru pahare mari de vin alb. Alții au făcut viceversa. După o săptămână, cele două grupuri au făcut schimb între ele la ordinea licorilor. Una peste alta studiul a arătat că toți participanții s-au plâns de aceeași mahmureală a doua zi, indiferent că au băut mai întâi bere și apoi vin sau invers. În concluzie tot zeama de varză-i de bază după un chiolhan cu vin și bere, iar asta nu mai trebuie demonstrată de vreun studiu.
















