Locul 2 pe națiuni și 45 de medalii câștigate – rezultat excelent pentru Clubul Sportiv Știința – Dragonul Baia Mare la „Jaguar Open Mureș, Taekwon-do ITF Transilvania Championship” - 13 minute în urmă
Traseul autobuzului lui Moș Crăciun în Baia Mare - 32 minute în urmă
Ioana Rus și Simion Țofei – noii primari în Șieu și Poienile de sub Munte - 56 minute în urmă
Serbarea copiilor și tinerilor din Parohia Dumbrăvița – tradiție, emoție și credință mărturisită prin colind - 1 oră în urmă
Înfrângere acasă pentru CS Minaur - 1 oră în urmă
Concert aniversar „Theologos” – o seară înălțătoare la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare - 2 ore în urmă
Emblematicul Ștefan Hrușcă își serbează ziua de naștere, rămânând vocea inconfundabilă a colindului românesc - 3 ore în urmă
Prognoza meteo Maramureș – 8 decembrie 2025 - 3 ore în urmă
A fost instalat un nou preot în Parohia Satu Nou de Sus - 8 ore în urmă
S-a sărbătorit hramul Mănăstirii Baia Borșa - 12 ore în urmă
Sfatul medicului: alimentația de vară, bazată pe legume și fructe proaspete
Medicii recomandă schimbarea alimentației în perioada verii. Carnea trebuie consumată mai rar, în schimb trebuie acordată o atenție sporită legumelor și fructelor proaspete.
”În această perioadă avem la dispoziție legumele și fructele proaspete, autohtone. Recomand consumul lor în stare crudă, deoarece își păstrează în proporție mult mai mare vitaminele și mineralele. În plus, enzimele sunt prezente doar în produsele crude, prin prepararea termică aceste substanțe, cu un important rol în procesele metabolice ale organismului, fiind distruse. Recomand, de asemenea, fructele proaspete, de sezon, la fel, nestropite cu substanțe chimice. Și sucurile de fructe sunt sănătoase, dar sunt sărăcite de fibre, atât de necesare pentru un tranzit intestinal normal și în combaterea constipației. Important este și să nu se exagereze cu consumul de carne. Se obișnuiște să se mănânce carne de trei ori pe zi, dar se recomandă consumul de trei ori pe săptămână”, spune dr. Eva Vincze, medic specialist în diabet, nutriție și boli metabolice din cadrul Spitalului Județean dr. Constantin Opriș .
Ea atrage atenția că alimentația clasică a românilor este foarte bogată în hidrați de carbon (pâine, paste făinoase, cartofi), și că trebuie să-i înlocuim cu cereale integrale, linte, năut, hrișcă, mei, quinoa (denumire populară ”talpa gâștei”), alături de fasole și mazăre. Și încă ceva: hidratarea este foarte importantă, apa plată și cea de fântână fiind recomandate de medicul specialist, care ne mai spune să evităm sucurile colorate din comerț și să limităm consumul de alcool.














