25 decembrie – Paula Seling, o voce născută în ziua de Crăciun - 4 ore în urmă
Personal suplimentat la frontieră de sărbători - 8 ore în urmă
Recomandări de la pompieri pentru sărbători în siguranță - 11 ore în urmă
Copiii, invitați la distracție - 12 ore în urmă
Povestea stelei de la Bethleem - 14 ore în urmă
FIFA a validat lista arbitrilor români pentru competițiile internaționale din 2026 - 14 ore în urmă
Revoluția Română 24 decembrie 1989 – Ajunul unui Crăciun de foc și deznădejde - 15 ore în urmă
Proiectul „Memory Keepers”: Sesiune de formare dedicată cadrelor didactice din Remetea, Berchez și Poșta - 16 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Gânduri în Ajun de Crăciun - 16 ore în urmă
Daruri de la polițiștii din Borșa și Târgu Lăpuș - 16 ore în urmă
Comuna Suciu de Sus, în prim-plan internațional: Tradițiile de Crăciun promovate de Televiziunea Națională din Thessaloniki
În aceste zile, comuna Suciu de Sus este gazdă pentru o echipă a Televiziunii Naționale Thessaloniki din Grecia, care realizează filmări cu tradiții și pregătiri specifice pentru Sărbătoarea Crăciunului.
Primele filmări au fost realizate la Biserica Ortodoxă ,,Sfinții Trei Ierarhi” din Suciu de Sus. Aici au fost surprinse momente speciale de la repetițiile realizate de Corul bisericii pentru Colindele pregătite pentru noaptea de Crăciun. Pe fondul Colindelor care răsunau pe înserat în sfânta biserică, a fost împodobit Bradul de Crăciun unde va veni Moșul cu daruri pentru copiii ce vor fi prezenți în biserică de sfintele sărbători.
Burzo Teodor a reprezentat o adevărată încântare pentru oaspeții, care au urmărit cu interes măiestria cu care el a confecționat din lemn obiectele sculptate în sticlele ce așteaptă să fie umplute cu horincă.
Apoi echipa de Televiziune a făcut un popas la Punctul Gastronomic „Șura Demian” din Suciu de Sus, unde au avut parte de o prezentare de excepție din partea Corneliei Demian care a prezentat practic și în detaliu etapele de pregătire a produselor tradiționale specifice după care a urmat mult așteptata degustare a preparatelor pregătite .
La Suciu de Jos, ca de obicei, Ludovica Nechita a întâmpinat echipa Televiziunii din Grecia cu toată deschiderea pentru a le prezenta cum se obține cel mai bun „Mălai” (pâine de mălai), începând cu pregătirea compoziției, până la coacere și apoi degustare. I-a încântat apoi pe oaspeți cu gospodăria sa exemplară făcând o prezentare a „bivolilor” și a produselor excepționale obținute din laptele de bivoliță.
„Este foarte important pentru noi care suntem o comunitate în dezvoltare, să putem să prezentăm ce avem mai valoros și să fim promovați atât de mass-media națională cât și de cea din străinătate .
Transmitem toate mulțumirile din partea autorității locale sucenilor care au manifestat disponibilitate și care au lăsat la o parte alte activități, nu puține în aceste zile, și au acceptat să sprijine demersurile noastre ce vor contribui pe termen lung la progresul comunității.
Respect și apreciere pentru voi „Suceni de ispravă” ce ați înțeles perfect care sunt șansele comunității noastre și că doar împreună putem face lucruri importante!
Felicitări tuturor!”, se transmite pe pagina primăriei Suciu de Sus.

Citește și
















