O seară în care dansul și grația s-au împletit într-o poveste de Crăciun la LPS - 4 ore în urmă
Iași, 14 decembrie 1989: primul pas spre Revoluția Română - 5 ore în urmă
CS Minaur întâlnește echipa de pe locul 2 din Liga Zimbrilor în ultimul meci oficial din acest an - 5 ore în urmă
O carte nouă și doi maramureșeni de excepție: Valer Blidar și Nicolae Bud, modele ale viziunii și profesionalismului românesc - 7 ore în urmă
Atmosferă de sărbătoare în Nistru - 7 ore în urmă
MAE: Atenționare de călătorie în Belgia. Posibile perturbări în transporturi - 8 ore în urmă
Bărbat căutat pentru distrugere, prins de jandarmi în albia Săsarului - 9 ore în urmă
Preasfințitul Părinte Timotei Sătmăreanul a slujit la Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Bixad - 10 ore în urmă
Pregătiri pentru Cupa Minerul – luni se trag la sorți grupele - 11 ore în urmă
Concertul de colinde „Colindăm Pruncului Preasfânt” a avut loc la biserica Parohiei Ortodoxe „Nașterea Maicii Domnului” din Satu Mare - 11 ore în urmă
Muzeul de Etnografie și Artă Populară Maramureș a participat la cea de-a X-a ediție a evenimentului ASTRA Multicultural de la Sibiu
În perioada 16–18 iulie, Muzeul Județean de Etnografie și Artă Populară Maramureș a avut bucuria de a participa la cea de-a X-a ediție a evenimentului ASTRA Multicultural, desfășurat la Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului.
Evenimentul a reunit specialiști în etnografie, antropologie, muzeologie, patrimoniu imaterial și gastronomie tradițională din întreaga țară, oferind un cadru valoros pentru dialog intercultural, schimb de idei, și promovarea diversității culturale.
Seminarul a avut ca temă centrală „Gastronomia – tradiție, inovație, identitate culturală”, punând accent pe rolul gastronomiei ca formă de patrimoniu viu, dar și ca spațiu al inovației și adaptării contemporane.
„La acest important eveniment științific, instituția noastră a fost reprezentată de dr. Monica Mare, managerul muzeului și muzeograf Alexandra Lazăr, care au susținut prezentarea: „Muzeul Satului Baia Mare – spațiu de conservare și promovare a gastronomiei rurale”. O lucrare care a pus în lumină contribuția activă a Muzeului Satului din Baia Mare la păstrarea și revitalizarea tradițiilor culinare din Maramureș. Prin ateliere meșteșugărești, gătit demonstrativ și parteneriate cu comunitățile locale, muzeul devine un punct de referință pentru promovarea identității gastronomice maramureșene.
Mulțumim organizatorilor pentru această oportunitate și felicităm toți participanții pentru contribuțiile valoroase aduse în sprijinul păstrării și valorificării tradițiilor noastre!”, transmit cei de la Muzeu.
















