Maria-Adriana Demian a cucerit Trofeul Festivalului Național de Colinde Tradiționale și Cântece de Crăciun „Poveste de iarnă” - 9 ore în urmă
Cu colindul la Jandarmerie - 9 ore în urmă
Ultimul meci din acest an pentru CSM Sighet - 11 ore în urmă
Ministrul Sănătății, în vizită la spitalele din Baia Mare - 12 ore în urmă
Masa rotundă „Educație și Voluntariat” a reunit liceeni și tineri voluntari la Biblioteca Județeană - 12 ore în urmă
Galeria Premiilor „Alianța 2025” – Distincții pentru oficiali români - 12 ore în urmă
Atelier de creație pentru senioarele de la Centrul „Rivulus Pueris” din Baia Mare - 13 ore în urmă
„Crăciun în Satu’ de pe Deal” – tradiție și colind la Muzeul Satului din Baia Mare - 13 ore în urmă
15 decembrie 1989 – O prefață a Revoluției Române, sau chiar prima ei pagină? - 13 ore în urmă
Tradiție și continuitate: La Sighetu Marmației va avea loc cea de-a 57-a ediție a Festivalului de Datini și Obiceiuri de Iarnă „Marmația” - 13 ore în urmă
„Ceaunul Chiorean” – Tradiție și gust autentic în inima Maramureșului
Asociația Culturală „Cioltișorul” din Ciolt, în colaborare cu comunitatea locală din Șomcuta Mare, organizează cea de-a V-a ediție a îndrăgitului Concurs de preparat gulyás „Ceanul Chiorean”. Evenimentul se va desfășura în data de 5 iulie 2025, între orele 10:00 – 15:00, în pitoreasca zonă Valea Scăriței, Ciolt, un loc cunoscut pentru peisajele sale naturale și ospitalitatea localnicilor.

Concursul „La ceaune” aduce împreună pasionați de gastronomie tradițională și iubitori ai culturii populare pentru a celebra un preparat emblematic al zonei: gulyás-ul, o mâncare tradițională cu origini maghiare, adânc înrădăcinată în tradiția culinară din nord-vestul României.
Organizatorii, sub coordonarea președintelui Ioan Marchiș, propun o zi de competiție culinară în aer liber, unde echipe din regiune și din împrejurimi se vor întrece în măiestria preparării gulyás-ului la ceaun, folosind rețete transmise din generație în generație.
Participarea este deschisă tuturor celor care doresc să se înscrie cu un ceaun și o rețetă delicioasă. Vizitatorii sunt bineveniți să deguste preparatele, să socializeze, să admire meșteșuguri locale și să se bucure de o zi în natură, într-un cadru relaxat și festiv.
Vasile Petrovan

















