Prins conducând prin Baia Mare cu 103 km/h și cu 0,92 mg/l alcool pur în aerul expirat - 16 minute în urmă
Casa de Cultură a orașului Seini a fost cuprinsă de magia Crăciunului, în cadrul concertului de colinde și muzică religioasă - 39 minute în urmă
Experiențe mai sigure pentru jucători, cu ajutorul ghidurilor de cazino și jocurilor demo - 43 minute în urmă
Biserica ortodoxă din Fânațe va găzdui prima ediție a concertului „Colind străbun la Nașterea Domnului” - 49 minute în urmă
O zi plină de energie la Târgu Lăpuș: 3 evenimente sportive s-au desfășurat cu succes - 1 oră în urmă
A apărut un număr dublu al revistei „Nord Literar” - 1 oră în urmă
Excelență și inovație: Prof. univ. dr. emerit Petru Dunca, în dialog cu prof. dr. ing. Vasile Țopa, rectorul UTCN (VIDEO) - 2 ore în urmă
Preasfințitul Părinte Episcop Iustin a slujit la Parohia Ortodoxă „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Baia Mare - 3 ore în urmă
Peste 24 de milioane de lei pentru utilaje destinate drumurilor județene - 3 ore în urmă
Dr. Adrian Ardusătan susține la Baia Mare un workshop despre comunicare și leadership - 4 ore în urmă
Cum evităm produsele de post, riscante pentru sănătate
Pe data de 15 noiembrie începe Postul Naşterii Domnului, cunoscut şi ca Postul Crăciunului, care durează până pe 24 decembrie. Pentru ca produsele pe care le cumpărăm în acest post, să nu prezinte un pericol pentru sănătate, ne este recomandat să achiziţionăm produse alimentare numai din locuri amenajate şi autorizate. Alimentele de post sunt produse alimentare constituite din ingrediente vegetale, texturat proteic de soia, mixuri pe bază de soia etc, iar consumatorii nu trebuie să cumpere produse ale căror etichete nu informează complet și corect privind conţinutul, ingredientele sau calitatea produsului.
În urma acţiunilor de control desfăşurate în anii anteriori, comisarii ANPC au găsit la comercializare produse pe a căror etichete erau înscrise menţiuni care puteau induce în eroare consumatorii precum: cozonac cu rahat, cacao şi stafide, ambalat în pungi din material plastic, în compoziţia căruia se regăseau ouă, în contradicţie cu menţiunea inscripţionată pe fluturaşul colant „produs de post”. „Pizza de post” – „specialitate cu aromă pe bază de uleiuri vegetale şi cazeină (substanţă proteică din lapte)” nu este ” de post”. Aceste etichete dezinformează consumatorii, prin utilizarea de denumiri consacrate ale unor preparate din carne precum şniţel, pate, parizer, salam, cârnaţi, crenvurşti etc. la care este ataşată sintagma „vegetal”.
Câteva reguli de avut în vedere:
- Consumarea alimentelor de sezon
- Includerea în alimentație a unor surse bune de proteine
- Alimentele să fie gătite în mod sănătos
- Citirea cu atenție a etichetelor produselor de post
Lăcrimioara ZOTA
















