NODU’RAR – performance de dans contemporan și video art la Colonia Pictorilor din Baia Mare - 2 ore în urmă
E vremea socatei, băutura copilăriei - 2 ore în urmă
Sesiune de formare a dascălilor în orașul Șomcuta Mare - 3 ore în urmă
Discuții între copii și psiholog despre prietenie, în municipiul Sighetu Marmației - 4 ore în urmă
19 mai: Rusaliile Catolice - 4 ore în urmă
În perioada 24-26 mai: Cele mai noi modele de mașini, expuse la Auto Show Maramureș - 4 ore în urmă
Ocna Șugatag, perla izvoarelor termale din Maramureș - 5 ore în urmă
Mesajul Preasfițitului Părinte Iustin adresat tuturor femeilor din Episcopia Maramureșului și Sătmarului la „Duminica Mironosițelor” - 5 ore în urmă
Cum petreceau oamenii duminicile, odinioară - 14 ore în urmă
Expoziția „7 arte în 7 sate – moșteniri culturale în comuna Șișești” - în urmă
Alimente care ne asigură imunitatea pe perioada iernii
Iarna, organismul nostru este predispus răcelii, gripelor și altor infecții de sezon.
Alimentația este primul pas pentru a ține departe aceste probleme de sănătate.
Stimulenții puternici ai sistemului imunitar ne ajută să trecem cu bine peste acest anotimp.
Mâncarea sănătoasă, citricele, migdalele, conțin vitamine și minerale, aminoacizi, acizi grași și compuși vegetali care întăresc sistemul nostru imunitar. Astfel, organismul poate face față cu succes răcelilor de sezon și altor boli.
Citricele, bogate in vitamina C, ajută la stimularea celulelor albe din sânge și luptă împotriva infecțiilor și radicalilor liberi care pot împiedica funcționarea corectă a sistemului imunitar.
Flavonoidele din citrice pot ameliora tusea și sănătatea digestivă.
Alt aliment care întărește sistemul imunitar este broccoli. Conține vitaminele C, E și A care stimulează imunitatea și are un bogat conținut de compuși vegetali.
Și fructele de pădure au un aport împotriva bolilor, conținând din belșug, vitamina C .Polifenolii care se găsesc în fructele de pădure au efecte antivirale și antiinflamatorii, ajutând sistemul imunitar.
Compușii din peștele gras întăresc și reglează sistemul imunitar.
Usturoiul are proprietăți antivirale, prin compușii care conțin sulf, luptând împotriva virușilor și bolilor. Consumul usturoiului ajută organismul să elibereze oxid nitric, un protector împotriva bolilor virale .
Nucile și semințele, prin conținutul în vitamina E, susțin producția de anticorpi.
Lăcrimioara ZOTA