Cum petreceau oamenii duminicile, odinioară - 2 ore în urmă
Expoziția „7 arte în 7 sate – moșteniri culturale în comuna Șișești” - 11 ore în urmă
La taifas cu eleva Mihaela Hotea, despre pasiunea ei profundă pentru muzica de operă - 12 ore în urmă
Editorialul de sâmbătă: Artiștii Centrului «Artistic Baia Mare» – Traian Bilțiu Dăncuș (II) - 12 ore în urmă
Trenurile Soarelui, din iunie, din Baia Mare - 12 ore în urmă
Lucrări de asfaltare pe DN18B în Rohia - 12 ore în urmă
„Osima” – proză de Marian Ilea, partea a IX-a - 12 ore în urmă
Sunteți invitați la lansarea albumului de fotografie și a scurt metrajului „Bucătăria Hoinară se gătește de plecare”, autor fiind fotograful bucureștean Răzvan Voiculescu - 13 ore în urmă
Elevi maramureșeni la Concursul Național de Educație pentru Sănătate din Mureș - 16 ore în urmă
Care este programul liturgic al ierarhilor în acest final de săptămână - 17 ore în urmă
Ce facem cu mâncarea care a rămas din zilele de Crăciun?
Fiecare dintre noi își chibzuiește cumpărăturile, încât să aibă o masă bogată pentru zilele de Crăciun.
Din păcate, de cele mai multe ori mâncarea nu se consumă.
Preparatele nu trebuie să ajungă la coșul de gunoi. Ele pot fi refolosite pentru alte feluri de mâncare sau alte combinații.
Friptura se poate folosi în salate cu legume sau în paste. Alte preparate din porc se pot depozita în congelator și consuma cu alte ocazii.
Din cartofii fierți sau copți se poate face o pâine gustoasă de casă. Tot din cartofi se pot pregăti crochete, amestecând cartofii cu ouă, dați prin pesmet, apoi prăjiți.
Mezelurile, brânzeturile se pot folosi pentru a prepara o pizza delicioasă de casă. Tot din resturi de salamuri și brânzeturi se poate prepara o omletă pentru micul dejun.
Pâinea rămasă poate fi transformată in crutoane.
Cozonacul uscat poate fi reinterpretat intr-un tort însiropat și umplut cu crema preferată.
Unii pot alege să dăruiască preparatele rămase, persoanelor mai puțin norocoase.
Lăcrimioara ZOTA