Share
Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Analiza meteo 4 săptămâni acum în Maramureș: Vreme normală este așteptată în regiunea noastră! Un mix, soare și ploi! Iată și statistica pe o lună!

Vreme mai caldă dar și ploi! Specialiștii în meteorologie acum arată că avem primele semne ale toamnei atentice. Așadar vom avea parte de vreme caldă dar și cu unele fluctuații termice, și cu soare, dar și cu ploi, alternativ. Local, vor fi ploi foarte însemnate cantitativ.

Suntem acum în prima lună de toamnă. Este acum cam greu de crezut că vom mai avea episod de arșiță, caniculă, să știți că am avut ani cu astfel de fenomene extreme. Cu toate că vorbim și despre zile cu fluctuații ale valorilor termice, avem când mai mari, când mai mici, ele s-au învârtit în jurul mediilor multianuale cu tendința de a fi peste normal. Așadar oricât pare de ciudat, vorbim despre vreme normală pentru aria noastră în septembrie/octombrie, fapt arătat de statistica oficială. Iată estimările pe patru săptămâni! Cele Actualizate!

Săptămâna 1 (19-25 septembrie). Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile intracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea sudică a țării, iar în rest se va situa în general în jurul celui normal pentru acest interval. Săptămâna 2 (26 septembrie-2 octombrie). Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în regiunile extracarpatice, dar mai ales în extremitatea de sud-est, iar în rest vor fi în general apropiate de cele specifice perioadei. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice și nord-vestice, dar și în general deficitare în cele estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval. Săptămâna 3 (3-9 octombrie). Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval. Săptămâna 4 (10-16 octombrie). Mediile valorilor termice se vor situa sub cele specifice pentru această săptămână în regiunile intracarpatice, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, la nivelul întregii țări.

În concluzie. Vreme de toamnă autentică maramureșeană. Cu siguranță vă amintiți că am tot avut de-a lungul celor mai recenți ani, septembrie și octombrie cu vară indiană, adică o prelungire a sezonului estival. S-a văzut că 2022 a vrut să fie altfel. Așadar, vreme răcoroasă și cu ploi vom avea, apoi o încălzire, dar tot cu ploi, urmată de vreme normală din punct de vedere termic, cu celebrele ploi, iar ulterior de vreme tot normală din punct de vedere termic, dar cu un regim de precipitații normal. Vom reveni cu amănunte!

C.Ț.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu