Share
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PISICILOR: Foarte mulți maramureșeni au acasă câte o mică prietenă blănoasă care le face viața mai frumoasă aducând fericire!

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PISICILOR: Foarte mulți maramureșeni au acasă câte o mică prietenă blănoasă care le face viața mai frumoasă aducând fericire!

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A PISICILOR: Foarte mulți maramureșeni au acasă câte o mică prietenă blănoasă care le face viața mai frumoasă aducând fericire!

Ziua internaţională a pisicii este celebrată în fiecare an la 8 august, după ce Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor (International Fund for Animal Welfare – IFAW) şi alte grupuri care militează pentru drepturile animalelor au hotărât să dedice o zi din an pisicii, arată agerpres.ro.

Astfel, Ziua internaţională a pisicii a fost marcată anual începând din 2002, scopul ei fiind creşterea gradului de conştientizare a oamenilor faţă de nevoile pisicilor şi faţă de lupta împotriva neglijării şi abuzurilor comise asupra acestora. Fondul Internaţional pentru Bunăstarea Animalelor este o organizaţie globală non-profit pentru protecţia animalelor, iar viziunea acesteia este o lume în care animalele sunt respectate şi protejate. Înfiinţată în 1969, IFAW are în prezent birouri în 15 ţări şi derulează proiecte în peste 40 de ţări, potrivit https://www.ifaw.org. Din 1969, IFAW a oferit asistenţă practică şi protecţie animalelor aflate în nevoie. Începând din anul 2020, organizaţia International Cat Care a avut iniţiativa stabilirii unei teme pentru această zi.

Tema aleasă de International Cat Care pentru 2022 este „Cat friendly resources”, potrivit site-ului organizaţiei, https://icatcare.org/international-cat-day/. Organizaţia International Cat Care doreşte astfel să îi ajute pe oameni să se asigure că oferă pisicilor resursele esenţiale de care au nevoie pentru a rămâne sănătoase din punct de vedere fizic şi psihic, într-un mod prietenos pentru ele. International Cat Care este o organizaţie caritabilă pentru bunăstarea animalelor, preocupată de îmbunătăţirea vieţii tuturor pisicilor, de pretutindeni. Aceasta a luat fiinţă din iniţiativa unui grup de iubitori de pisici foarte pasionaţi, condus de Joan Judd, care a decis să facă ceva cu privire la lipsa de informaţii, resimţită dramatic, despre sănătatea şi bunăstarea pisicilor, potrivit https://icatcare.org/international-cat-day/. Deşi domesticite de atâţia ani, pisicile au păstrat şi unele instincte sălbatice. Pisicile se ataşează destul de repede de stăpân, iar numeroase studii au arătat că deţinerea unei pisici ca animal de companie a condus la îmbunătăţirea stării psihice şi la combaterea stress-ului. Pisica este renumită pentru torsul ei specific, care este considerat relaxant şi cu un efect de calmare a durerilor pe care le avem.

Cel mai frumos cadou pe care poți să-l faci pisicii este să petreci cât mai mult timp cu ea, să-i oferi momente de răsfăț și să-i câștigi atenția cu tot tot felul de jucării. Pe primul loc din categoria jucăriilor preferate de pisicuțe menționăm mingiuțele colorate, cu biluțe în interior care fac zgomot în momentul în care pisicuța o atinge cu lăbuțele. Pe al doilea loc întâlnim jucăriile tip stâlp de zgăriat, pe care pisicuțele își vor ascuți gheruțele cât va fi ziua de lungă. Cu toate astea, nu garantăm că vor lăsa în pace canapelele sau alte obiecte tentante pentru ele. Pe al treilea loc se află vestitele jucării în formă de șoricei care vor fi garantat în atenția blănoșilor și îi vor ține ocupați o perioada lungă de timp, arată și stirileprotv.ro.

Așadar, ziua internațională a pisicii este o zi în care oamenii sunt recunoscători felinelor pentru rolul pe care îl au în viața lor, și de asemenea este o zi de luptă împotriva neglijenței și abuzurilor pe care le au unii oamenii asupra pisicilor.

Am o pisică iubitoare și pe care am adoptat-o prin intermediul unei bune prietene. Aris are doi ani, pe care chiar astăzi îi împlinește. Am adoptat-o de la vârsta de două luni și sunt cât se poate de fericit că m-a ales să o îngrijesc. Sufletul său este mai nobil decât sufletele oamenilor. Are mai multă empatie decât cei care sunt bipezi. Tocmai de aceea sfătuiesc toți iubitorii de animale să adopte un suflet nobil, empatic și iubitor. Sunt atâtea animale care au nevoie de iubire și îngrijire. Într-o societate complicată, în care suntem tot mai mult în contratimp cu noi înșine, bucuria dăruită de un animal de companie este esențială. Beneficiile sunt, așa cum arătam și mai sus, uriașe. Pisicile sunt animăluțe jucăușe și prietenoase care prin simpla lor prezență aduc multe beneficii oamenilor. De exemplu, mai multe studii au arătat că pisica poate ajuta la scăderea stresului, anxietății și chiar a depresiei. Mai mult decât atât, pisica poate ajuta la reducerea riscului de a face boli de inimă și la combaterea bolilor psihice. Pisica se evidențiază printre alte animale prin torsul specific, un zgomot liniștitor produs de corzile vocale. Și multe dintre ele au nevoie de un părinte iubitor. Spunem părinți, nu stăpâni. Cine gândește că este stăpân greșește! Animalul de companie este membru al familiei. Cei care iubesc animalele știu că sunt copiii lor. Adoptă și tu dacă ai acum posiblitatea! Vei salva o viață care-ți salvează viața!

C.Ț.

Citește și

UN PUNCT DE VEDERE: Cât de importantă este prezența în casă a prietenilor noștri care-s alături de a lor FAMILIE la BINE dar și greu! Acum, ADOPTĂ!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu