Share
Acțiunea continuă în forță: Cazul din Maramureș al premianților la școală naște mobilizare fantastică în cadrul colectivității! Care este situația!

Acțiunea continuă în forță: Cazul din Maramureș al premianților la școală naște mobilizare fantastică în cadrul colectivității! Care este situația!

Acțiunea continuă în forță: Cazul din Maramureș al premianților la școală naște mobilizare fantastică în cadrul colectivității! Care este situația!

DirectMM.ro relata în 27 iunie despre cazul din Sighetu Marmației și arăta că familia de opt copii are acum nevoie de ajutorul oamenilor cu suflet mare pentru a-și reface casa.

Iată cazul pe scurt! O familie alcătuită din opt membri, doi părinți și șase copii, cinci băieți și o fată, au rămas fără acoperiș deasupra capului. Copiii au vârste de la 7 la 14 ani. Și, atenție, cei cinci care merg acum la școală, sunt cu toții PREMIANȚI! Adică, în pofida condițiilor inadecvate, poate, de a face față actualelor cerințe, sunt elevi foarte, foarte buni. Cel de-al șaselea va intra la școală. Cazul a fost făcut public de Ionica Viorica Opriș, președintele Asociației Suntem Vocea Lor din Sighetu Marmației, iar DirectMM.ro a obținut informații suplimentare de la inițiatoarea campaniei umanitare. Iată ce arată aceasta acum, la o lună de la situație!

„Azi, o lună de atunci…
Duminică liniștită, venim cu fetele de la plimbare și punem să preparam ceva de mâncare. După 10 minute vine Tina și mă anunță că pe Dealul Cetății arde o casă, a primit poză de acolo. Eu speriată pun mâna pe telefon, și în timp ce telefonul suna mă rugăm să nu fie ei. Îmi răspunde ea, o întreb dacă sunt bine și îmi răspunde răgușită că da și începe să plângă în hohote.
-Spune-mi că nu sunteți voi, spunem că nu e casă voastră!!
-Ba da, noi suntem, înecată de plâns.
-Venim acum, nu mai plânge!
Oprim tot în casă și plecăm către Grădina Morii. Din centrul orașului se vedea fumul negru de pe deal inundând orașul. Mă rugăm să îi găsesc bine, parcă drumul se lungea tot mai mult. Trecem puntea, urcăm pe cărarea șerpuită, ajungem la căsuța unde erau mașinile de pompieri, poliția locală, SMURD-ul. Liviuta ne vede și ne sare în brațe, ne îmbrățișează atât de tare…
-Unde e mami?
-E în fața casei, e căzută pe jos.
Merg și o văd plângând. O iau în brațe, se uită la mine și îmi șoptește disperată:
-Spuneți-mi că va fi bine! Va rog!
Atunci am înțeles greutatea misiunii, câtă bază au în noi, că le suntem ultima speranță… atunci m-a cuprins frica că îi vom dezamăgi, că nu vom reuși, uitând de fapt că la fiecare proiect d-voastră ați fost cu noi, am demonstrat că oamenii obișnuiți, uniți, pot face lucruri incredibile.
Suntem o comunitate plină de empatie, am demonstrat că la greu găsim resurse să ridicăm pe cel căzut, și cam asta am făcut în decurs de o luna, cu ajutorul d-voastră. Va mulțumim tuturor, donatorilor, voluntarilor, tuturor celor ce ne sunt alături!
Nevoie de ajutor încă mai au, speră și sperăm că până la începerea școlii să îi mutăm în noua casă, să îi unim (de la incendiu, copiii dorm la noi).
În concluzie Nihil sine Deo ( Nimic fără DUMNEZEU)!
Ne puteți susține cu construcția casei donând, cu mențiunea CASA COSTAN:
Asociația `Suntem Vocea Lor` ,
IBAN EURO: RO10BRDE250SV96687242500,
B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
Asociația `Suntem Vocea Lor` ,
IBAN RON : RO77BRDE250SV96686872500,
B.R.D. – G.S.G., codul SWIFT: BRDEROBU
PAYPAL: suntemvocealor@gmail.com
Revolut: 0747706673
MULȚUMIM anticipat!”, mai arată Ionica Viorica Opriș.

C.Ț.

Citește și

Au sărit ca ajutor: Muncă în Maramureș pentru familia căreia i-a ars casa toată și care are nevoie de noi. Mobilizare de forțe impresionantă!


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu