Share
Incredibil: Șoferul care a distrus un cuplu din Baia Mare a fost pus în libertate la scurt timp după ce una din victime a murit! Parchetul a depus contestație!

Incredibil: Șoferul care a distrus un cuplu din Baia Mare a fost pus în libertate la scurt timp după ce una din victime a murit! Parchetul a depus contestație!

Decizie incredibilă luată în cazul accidentului din stația de autobuz de la Vivo Mall. Șoferul din Buciumi care a nenorocit o familie din Baia Mare a fost pus în libertate, la scurt timp după ce una dintre victimele sale a decedat pe patul de spital.

În urmă cu câteva ore, reprezentanții IPJ Maramureș au anunțat faptul că a fost schimbată încadrarea juridică în cazul șoferului care a provocat accidentul, odată ce tânăra Denisa s-a stins din viață în noaptea de 5 spre 6 iulie, la Spitalul Județean din Baia Mare, fiind judecat atât pentru vătămare corporală din culpă cât și pentru ucidere din culpă.

“În urma decesului uneia dintre victimele accidentului rutier produs în data de 3 iulie a.c., pe bulevardul Decebal din municipiul Baia Mare, polițiștii Biroului Rutier Baia Mare, au continuat urmărirea penală față de suspect sub aspectul comiterii infracțiunii de vătămare corporală din culpă prevăzut de art. 196 din Codul Penal și ucidere din culpă prevăzut de art. 192 din Codul Penal, urmând ca în cursul zilei de azi sa fie prezentat instanței cu propunere de arestare preventivă”, arată reprezentanții IPJ Maramureș.

După numai câteva ore, vine „bomba”. Tânărul din Buciumi a fost pus în libertate de instanță. “În temeiul art. 227 alin. 1 C. proc. pen, respinge, ca neîntemeiată, propunerea de arestare preventivă formulată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare privind pe inculpatul O.V.F. fără antecedente penale, cercetat pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal şi infracţiunii de vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în camera de consiliu azi, 06.07.2021, ora 14.00”, se arată în soluția pe scurt.

# Reacția Parchetului

Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a formulat contestație. Aceasta va fi judecată la Tribunalul Maramureș. „La data de 06.07.2021 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale împotriva inculpatului O.V.F. pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă, prevăzută de art. 192 alin. 2 Cod penal și vătămare corporală din culpă, prevăzută de art. 196 alin. 2 și 3 Cod penal, ambele cu aplicarea art. 38 alin. 2 Cod penal. La data de 05.07.2021 faţă de inculpatul O.V.F. a fost luată măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore. Probatoriul administrat în cauză a relevat faptul că inculpatul O.V.F., în data de 03.07.2021, în jurul orei 20:05 a condus un autoturism pe raza municipiului Baia Mare. Acesta nu a respectat dispozițiile legale care reglementează circulația rutieră și efectuând un viraj la stânga fără a adapta viteza de circulație la condițiile de carosabil umed, a pierdut controlul autoturismului, a derapat și a intrat în construcția special amenajată cu destinația de stație de autobuz, situată lângă Centrul Comercial Vivo Mall Baia Mare, accidentând persoanele vătămate C.L. și V.R.C. care se aflau în stația de autobuz.

În urma impactului persoana vătămată C.L. a suferit vătămări corporale în urma cărora a decedat la data de 06.07.2021. Persoana vătămată V.R.C. a suferit leziuni corporale care i-au pus în pericol viața și care, potrivit constatărilor preliminarii efectuate în cauză de către medicul legist, necesită pentru vindecare un număr de 100-110 zile de îngrijiri, dacă nu survin complicații.

La data de 06.07.2021 dosarul a fost înaintat instanţei cu propunere de arestare preventivă a inculpatului pentru 30 de zile, cerere respinsă de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Baia Mare. Împotriva încheierii judecătorului de drepturi şi libertăţi Parchetul de pe lângă Judecătoria Baia Mare a formulat contestație. Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare.

C.Ț.

Citește și

Urmări tragedie Baia Mare: Schimbare de încadrare! Șoferul care a nenorocit o familie, în stația de autobuz de la Vivo, va fi cercetat pentru ucidere din culpă

Actualizare: Durere fără margini: A murit Denisa, tânăra accidentată în stația de autobuz de la Vivo

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu