Share
Zilele pelerinului: Va fi lansată ruta națională a icoanelor făcătoare de minuni din România; Programul manifestării

Zilele pelerinului: Va fi lansată ruta națională a icoanelor făcătoare de minuni din România; Programul manifestării

Cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Iustin, Episcopul Maramureșului și Sătmarului, Asociația „Pelerin în Maramureș”, Agenția „Pelerinul Creștin” și Biroul de pelerinaje al Episcopiei Ortodoxe Române a Maramureșului și Sătmarului organizează „Zilele Pelerinului”, în perioada 20 – 22 mai.

În cadrul manifestărilor, va avea loc lansarea proiectului „Maramureș Guided Tours”, sărbătorirea a trei ani de activitate și lansarea rutei naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România.

Iată care este programul:

Joi, 20 mai
  • 17:00  – Vecernia și Acatistul Sfinților Împărați Constantin și Elena (Asociația „Pelerin în Maramureș” în colaborare cu ATOCEM și ASCOR Baia Mare) la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare;
  • 18:00 – Seară duhovnicească: Pelerinajul ca mod de rugăciune. Sfânta Împărăteasă Elena primul pelerin și arheolog creștin, în anul 2019, Preasfințitul Părinte Iustin proclamând-o pe Sfânta Împărăteasă Elena ca ocrotitoare a pelerinilor.

Vineri, 21 mai

  • 10:00 – Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare;
  • 12:15 – Lansarea proiectului Maramureș Guided Tours – Ghidaj turistic urban în Baia Mare (pe traseul Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” – Centrul Istoric – Muzeul Satului Baia Mare);
  • 13:15 – Muzeul Județean de Etnografie și Artă populară – Secția Pavilionară Baia Mare – Prezentarea portului popular din „țările” județului Maramureș;
  • 14:00 – Prezentare la Muzeul Satului, participarea la târgul organizat cu ocazia Sfinților Constantin și Elena, inițiere în meșteșuguri tradiționale; Șezătoare științifică: Influența creștinismului în artă, motivele creștine și precreștine în viața maramureșeanului.

Sâmbătă, 22 mai

  • 7:00 – Lansarea Rutei Naționale a Icoanelor făcătoare de minuni din România;
  •  7:30 – Pelerinaj de o zi la icoanele făcătoare de minuni din Maramureș. Popasuri duhovnicești la mănăstirile: Rohia, Bârsana, Dragomirești și Moisei. Plecarea de la Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” Baia Mare.

Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu