Share
Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului: Există viaţă monahală în 30 de mănăstiri şi 10 schituri, în care viețuiesc 169 de monahi și monahii, precum și ucenici

Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului: Există viaţă monahală în 30 de mănăstiri şi 10 schituri, în care viețuiesc 169 de monahi și monahii, precum și ucenici

La finalul săptămânii trecute, Catedrala Episcopală „Sfânta Treime” din Baia Mare a găzduit întrunirea membrilor Adunării Eparhiale.

A fost analizată întreaga activitate a eparhiei, pe anul 2020, sub aspect economic, administrativ, cultural, patrimonial, social-filantropic, teologic-educaţional, canonico-juridic şi monahal.

Potrivit bilanțului prezentat, Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului – care cuprinde judeţele Maramureş şi Satu Mare – are un număr de 522.480 de credincioşi.

Aceștia sunt arondaţi la 83 de parohii urbane şi 382 de parohii rurale cu 28 de filii, deservite de 574 de clerici şi alţi 18 preoţi caritativi, care activează în spitale, penitenciare sau instituţii ce aparţin de Ministerul Apărării Naţionale şi Ministerul Afacerilor Interne.

De asemenea, în cuprinsul eparhiei noastre există viaţă monahală în 30 de mănăstiri şi 10 schituri, în care viețuiesc 169 de monahi și monahii, precum și ucenici.

În anul 2020 au fost hirotoniţi întru preot şi diacon un număr de 26 clerici, 180 clerici şi personalităţi din rândul mirenilor au fost distinşi pentru activitatea lor în folosul Bisericii neamului nostru românesc, s-au pensionat un număr de 16 preoţi, 11 preoți au trecut la cele veșnice, iar trei preoţi au fost sancţionaţi disciplinar.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu