Share
Importanţa alegerii unui nume de domeniu pentru SEO

Importanţa alegerii unui nume de domeniu pentru SEO

Începerea unei noi afaceri inseamna obligatoriu să fiţi online şi să deţineţi un nume de domeniu. Însă este important să cunoaşteţi importanţa unui nume de domeniu relevant din punct de vedere  SEO. Acesta este un nume care conferă un ranking înalt când vine vorba de optimizarea pentru motoarele de căutare, iar oamenii şi-l pot aminti cu uşurinţă.

Un nume de domeniu greu de înţeles sau care nu este potrivit afacerii dvs. poate face ca brandul dvs. să fie mai puţin comercializabil. Acesta este motivul pentru care ar trebui să petreceţi o perioadă considerabilă de timp alegând un nume de domeniu bun, încă de la început.

» Alegeţi un nume de domeniu relevant

Un nume de domeniu relevant este la fel de important ca şi un nume captivant. Conform statisticilor, 8 din 10 persoane vor citi un titlu (headline), însă doar 2 din 10 vor citi şi textul propriu-zis. Iar acest lucru se aplică şi la nivelul unei companii. 2 din 10 vor citi doar numele (şi poate meta descrierea) unei companii înainte de a lua o decizie.

Puneţi întrebările potrivite

Abordaţi alegerea numelui de domeniu la fel cum aţi proceda pentru alegerea titlului pentru un anumit conţinut. Care este mesajul pe care încercaţi să îl trimiteţi clienţilor dvs.?

Folosiţi asocierea cuvintelor. Stabiliţi ce cuvinte pot fi asociate companiei dvs. şi care este impactul acestora. De exemplu dacă accesaţi un nume de domeniu precum „businessinsider.com”, ştiţi exact la ce să vă aşteptaţi. Odata ce ati analizat toate ideile privind numele de domeniu perfect treceti la urmatorul pas – inregistrati un nume de domeniu rapid si in siguranta ! Asiguraţi-vă identitatea online si incepeti sa va construiti brandul online.

» Controversa privind creativitatea numelui de domeniu

Există o controversă referitor la dacă trebuie să vă încadraţi în convenţiile stabilite şi să riscaţi să fiţi plictisitor sau să fiţi creativ şi să riscaţi să fiţi exagerat. Adevărul este că există un echilibru  pe care trebuie să îl obţineţi experimentând. Dacă puteţi profita de ambele faţete ale controversei, dvs. veţi fi cel câştigător.

Ar trebui să evitaţi anumite extensii de domenii?

Există acum foarte multe extensii noi de nume de  domenii din care puteţi alege şi pe care ar trebui să le luaţi în considerare dacă opţiunile clasice .com, .eu sau .ro nu sunt disponibile.  Adevărul este că utilizarea unei extensii noi poate fi un succes sau un eşec. Verificaţi mai întâi cine utilizeaza extensiile .com, .eu sau .ro pentru domeniul pe care il doriţi; dacă este un competitor, staţi departe de acesta. Dacă este un domeniu inactiv, nu ar trebui să vă cauzeze probleme.

» Cifre în numele domeniului

Prezenţa cifrelor sunt o problemă importanta atunci când alegeţi un nume de domeniu. Multe companii le utilizează din cauza dificultăţii de a găsi un nume de domeniu care este încă disponibil. Acesta este momentul în care oamenii apelează la cifre ca la o „soluţie” salvatoare în găsirea numelui de domeniu.

O mare greşeală

Nu este indicat să utilizaţi cifre şi numere în numele de domeniu în principal pentru că acestea:

  • Nu sunt memorabile (uşor de ţinut minte)
  • Provoaca confuzie (utilizatorii nu vor şti sigur dacă este vorba de cifra 7 sau de cifra sapte scrisă în litere)
  • Nu spune nimic despre companie

Singurele excepţii sunt combinaţiile de numere binecunoscute, cum ar fi „24/7” şi „365”, însă nici acestea nu sunt cele mai inspirate alegeri.

Un nume de domeniu care provoaca confuzie îndepărtează clienţii

Să presupunem că numele dvs. de domeniu se termină cu un număr. Un potenţial client doreşte să vă acceseze websitul însă nu reuşeşte; sansele ca acesta sa reincerce sunt minime. Dacă numele dvs. de domeniu este uşor de ţinut minte, aceasta situatie ar fi usor de evitat.

Acelaşi principiu se aplică cratimei sau altor semne de punctuaţie. De altfel, Google recomandă să nu utilizaţi nici caractere speciale în numele de domeniu.

Un nume de domeniu este un atu semnificativ, aşa încât nu trebuie să îl alegeţi în grabă. Este întotdeauna o alegere mai bună să întârziaţi lansarea websitului dvs. dacă acest lucru ar însemna găsirea unui nume de domeniu mai bun.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu