Share
Asociația Antileucemie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie donează 1.000 de măști FFP3 Secției Hematologie a Spitalului Județean Baia Mare

Asociația Antileucemie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie donează 1.000 de măști FFP3 Secției Hematologie a Spitalului Județean Baia Mare

1.000 de măști profesionale din clasa de protecție FFP3 vor fi donate Secției de Hematologie a Spitalului Județean de Urgență ”Dr. Constantin Opriș” Baia Mare de către Asociația Antileucemie Maramureș și Camera de Comerț și Industrie Maramureș. Instituția camerală susține activitățile în domeniul responsabilității sociale, iar prin acest demers acordă sprijin spre îndeplinirea principalelor obiective ale Asociației Antileucemie, organism înființat din 2004, la inițiativa CCI Maramureș.

Lupta împotriva noului coronavirus (SARS-CoV-2) a reprezentat un efort comun la nivel global și continuă să fie susținută prin acțiuni responsabile pentru înlăturarea acestei pandemii. În semn de solidaritate și recunoștință față de cei care sunt supuși pericolului de a contacta virusul, Asociația Antileucemie și Camera de Comerț și Industrie Maramureș și-au adus contribuția la achiziționarea unui lot din cele mai eficiente măști de protecție FFP3, recomandate de OMS, în vederea donării acestui tip de echipament medical către Secția de Hematologie a unității medicale județene.

”În contextul epidemiologic determinat de pandemia de coronavirus și în urma mai multor discuții purtate cu conducerea Secției de Hematologie a Spitalului Județean, am luat decizia de a dona acestei secții, prin Asociația Antileucemie, un lot de 1.000 de măști de protecție FFP3, certificate CE și recomandate de OMS. Persoanele care suferă de boli hematologice prezintă un risc crescut de îmbolnăvire cu infecții cauzate de orice tip de virus, iar din acest motiv am considerat oportun ca prin această donație să oferim protecție cadrelor medicale care lucrează în această secție. Considerăm că numai prin protejarea și siguranța celor din linia întâi se poate oferi protecție maximă și pacienților”, declară Florentin-Nicolae Tuș, președintele Asociației Antileucemie și al Camerei de Comerț și Industrie Maramureș.


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu