Share
CS Minaur – medaliați fără medalii – încotro handbalul băimărean?

CS Minaur – medaliați fără medalii – încotro handbalul băimărean?

Așa cum era de așteptat, ședința Consiliului de Administrație a Federației Române de Handbal a decis definitv pe data de 18 mai ca în Ligile Naționale masculin și feminin (Liga Zimbrilor și Liga Florilor MOL) să nu se mai dispute restul de meciuri rămase și să se încheie campionatele fără acordare de titlu și medalii.

De asemenea, s-a mai decis să rămână în vigoare actualul clasament realizat conform criteriilor de departajare intermediară. Dacă în Liga Zimbrilor situația de pe podium era clară, în Liga Florilor această decizie face ca primul loc să fie ocupat de SCM Râmnicu Vâlcea, cea care se va califica automat în Champions League (CL). Locul doi revine celor de la CSM București, care vor solicita un wildcard pentru CL.

Așa cum am mai menționat, indiferent de felul în care s-ar fi stabilit clasamentele, cele două echipe băimărene rămân în posesia locului 3, fără ca însă, în mod oficial să le fie decernate medaliile de bronz. Acest loc le conferă dreptul de a participa în cupele europene în sezonul viitor. Este cea mai bună performanță a handbalului băimărean de la momentul înființării CS Minaur.

Are Primăria 3 milioane de euro pentru handbalul băimărean?

Este însă și o performanță ce obligă. Și asta va provoca unele dificultăți, în special din punct de vedere financiar. Fianțatorul clubului de drept public, Primăria Baia Mare, trece, la fel ca toate celelalte administrații publice din țară, printr-o situație financiară dificilă provocată de pandemia de Covid 19. Pentru ca băimărenii să reprezinte decent culorile clubului în Europa e necesar un buget aproape dublu față de cel de anul trecut. Crește bugetul de salarii, prin aducerea de jucători de valoare superioară, cresc cheltuielile cu competițiile. Un minim de 3 miioane de euro este necesar pentru cele două echipe pentru sezonul 2020-2021, bani pe care aproape sigur administrația publică locală nu îi poate aloca în acest moment.

Se vehiculează transferuri spectaculoase pentru sezonul viitor, dar, sursele DirectMM afirmă că deja conducerea clubului a fost atenționată să regândească din mers strategia, tocmai din cauza lipsurilor financiare.

Nu putem uita, că ordonatorul principal de credite a anuțat că fotbalul a devenit prioritatea numărul unu pentru sportul băimărean, și o eventuală promovare a echipei de fotbal în Liga a 2-a va atrage după sine o altă suplimentare de buget, dat fiind faptul că obiectivul anunțat pentru sezonul viitor este cel de promovare imediată în Liga 1. Iar concurența din Liga a 2-a impune la rândul ei un buget de alte 1,5-2 milioane de euro.

Încotro vor merge puținii bani alocabili sportului? Încotro sportul băimărean?

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



1 Comentariu în această postare

  1. Suporter handbal

    Decât la coada clasamentului chiar și in liga 1, la fotbal, mai bine două echipe de top la handbal, părerea mea. Primăria nu va putea tine 3 echipe performante.

    Răspunde

Lasă un comentariu