La Muzeul Satului din Baia Mare s-a organizat un atelier de „împistrit” ouă - 30 minute în urmă
Satul Breb, calificat în etapa internațională a competiției Best Tourism Villages 2024 - 1 oră în urmă
Elevii premiați la olimpiade sau la concursuri pot lua 10 la BAC fără să mai dea proba respectivă - 13 ore în urmă
ISJ, recomandări pentru profesori. Cum pot fi încurajați copiii implicați în cazuri de violență să vorbească cu adulții - 16 ore în urmă
Liviu Ionuț Mih a obținut Marele Premiu al Festivalului concurs de cântări religioase „Cântați Domnului, cântați!” de la Sighet - 16 ore în urmă
Trei elevi de la „Șincai” calificați la etapa națională a Olimpiadei de Cultură și Spiritualitate Românească - 17 ore în urmă
Sighetu Marmației va avea centură ocolitoare. Proiectul a fost votat în CL - 17 ore în urmă
Cea mai performantă și puternică echipă administrativă și politică, echipa liberală, a depus candidaturile pentru Primăria/Consiliul Local Baia Mare și pentru Consiliul Judeţean Maramureș! - 17 ore în urmă
Elevele Sebastiana Coman și Alessia Crăciun de la Colegiul de Arte Baia Mare, premiate la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei - 17 ore în urmă
Alimentația persoanelor de vârsta a treia, tema unui eveniment organizat de ASSOC - 18 ore în urmă
Terasele se deschid în 1 iunie; Cum vor fi prețurile în restaurante și cafenele
Antreprenorii au probleme reale și cer măsuri de susținere, în condițiile în care anumite sectoare au fost puse chiar la pământ în ultimele 2 luni. Printre ele și domeniul HoReCa, a notat digi24.ro.
Despre ce se întâmplă cu localurile în perioada următoare și care vor fi prețurile după ce clienții se vor putea întoarce în restaurante și cafenele, a vorbit la Digi24 Dragoș Petrescu, proprietarul celui mai mare lanț de restaurante din România.
„După discuțiile cu guvernul am agreat că întâi vom putea deschide terasele în faza a doua, cel mai probabil în jurul datei de 1 iunie.
Vor urma încă două faze, sperăm la două săptămâni, să fie deschis 50% din spațiul interior din zona HoReCa și apoi integral, dacă totul merge bine din punct de vedere epidemiologic”, a spus Dragoș Petrescu.
Referitor la prețurile din restaurantele și cafenelele din România, el a spus că nu se ia în calcul creșterea acestora.
„Considerăm că următorul an nu va fi un an de profit sau de recuperat pierderi, e un an de sacrificiu care să pregătească un an mai bun.
Din semestrul 3 sperăm ca lucrurile să își revină.
Clienții vor fi pe buget limitat și se vor uita la fiecare cost, ne așteptăm ca prețurile în industrie să nu crească sau chiar să scadă, deși costurile operatorilor ar putea crește din cauza investițiilor care trebuie făcute”, a spus Petrescu.