Înfrângere pentru Știința Explorări în ultimul meci oficial din acest an - 7 ore în urmă
Despre adversara României din barajul pentru CM 2026 – o radiografie în cifre - 8 ore în urmă
„O jucărie pentru o bucurie”, un demers al CS Minaur - 9 ore în urmă
Remiză acasă pentru CSM Sighet cu prima clasată - 9 ore în urmă
Ultima noapte a lui Nichita Stănescu - 10 ore în urmă
Victorie fără dureri de cap pentru CS Minaur cu „lanterna roșie” - 11 ore în urmă
Festivalul „Cum e datina străbună”, la Sighetu Marmației - 11 ore în urmă
Concurs de Kendama pentru tineri, la Biblioteca Județeană „Petre Dulfu” Baia Mare - 12 ore în urmă
Pr. Adrian Dobreanu: Preocupările vieții ca motive care ne îndepărtează de chemarea lui Dumnezeu - 12 ore în urmă
Tinerii de la Liceul Tehnologic „Grigore C. Moisil” Târgu Lăpuș au avut parte de o experiență interactivă la Primăria Municipiului Baia Mare - 13 ore în urmă
Atenție la trichineloză!
Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică (DSP) Maramureș vin cu câteva recomandări pentru prevenirea trichinelozei:
- controlați carnea de porc sacrificat în gospodăria proprie sau de vânat, în centrele autorizate ale autoritaţilor sanitar-veterinare şi respectați recomandările acestora;
- achiziționați carne numai din centre comerciale specializate, care pun în vânzare numai produse avizate sanitar-veterinar;
- renunțați la obiceiuri culinare riscante: consum de carne/preparate din carne crudă sau insuficient prelucrată termic (pastramă, cârnat uscat sau afumat, şuncă).
Pentru acest diagnostic, semnele clinice sugestive sunt:
- tulburări digestive (dureri abdominale, diaree, greţuri, vărsături), care apar la una, două zile după consumul de carne contaminată;
- febră;
- edeme faciale însoţite de conjunctivită, dureri musculare şi slăbiciune.
„În cazul apariţiei de simptome digestive sau oculare după consumul de carne de porc sau vânat infestată, vă recomandăm să vă prezentaţi de urgenţă la medicul de familie!”, este îndemnul reprezentanților DSP Maramureș.
















