Share
Maramureșeanul Flavius Armaș, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Karate din Turcia (FOTO)

Maramureșeanul Flavius Armaș, medalie de bronz la Campionatul Mondial de Karate din Turcia (FOTO)

În perioada 5 – 7 noiembrie, în Istanbul, Turcia, s-a desfășurat cea de-a XI-a ediție a Campionatului Mondial de Karate Shotokan, competiție la care au participat aproximativ 1.070 de sportivi din peste 30 de țări.

Printre țările participante s-a numărat și România, din delegația țării noastre făcând parte și maramureșeni – sensei Viorel Duța și sportivul Flavius Armaș din Fărcașa.

Delegația României a fost la înălțime, sportivii noștri obținând 116 medalii și locul patru pe națiuni.

Flavius Armaș a concurat la seniori, categoria + 84 kg, reușind să urce pe treapta a treia a podiumului, fiind recompensat cu medalia de bronz.

„Este un succes deosebit pentru sportivul din Fărcașa care, de altfel, nu este la prima ispravă de acest fel.
Flavius a început să practice karatele la vârsta de 6 ani, în sala de sport din Fărcașa, sub conducerea antrenorului Viorel Duță, de asemenea din Fărcașa. Manifestând tenacitate și seriozitate în pregătire începe să culeagă și roadele muncii sale:

  • în anul 2005, la Botoșani, cucerește primul titlu de campion național, ajungând în timp să câștige nenumărate concursuri și titluri naționale;
  • în anul 2010 , la 14 ani, participă pentru prima dată la un concurs mondial și câștigă medalia de bronz, categoria juniori, la Campionatul Mondial din Turcia;
  • în anul 2012 realizează o mare performanță individuală: centura neagră la Karate;
  • în anul 2019 obține medalia de bronz atât la campionatul mondial, cât și la cel european;
  • tot 2019 este și anul în care se clasează pe locul 2 în topul sportivilor județului Maramureș. De precizat e faptul că locul 1 în același top a fost ocupat de fratele său, Cristian Armaș, tot practicant de Karate;
  • în anul 2020 își finalizează studiile de calificare la Centru Național de Formare al Antrenorilor din București, devenind și antrenor de karate;
  • în 2021 primește distincția de Maestru al sportului, conform ordinului Ministrului Tineretului și Sportului nr. 266/ 27.04.2021.

În paralel cu activitatea sportivă nu și-a neglijat nici pregătirea profesională, absolvind Academia Tehnică Militară, în prezent fiind ofiţer inginer militar în Armata Română.

Flavius este antrenat de sensei Viorel Duță – 7 Dan, președintele Clubului Sportiv Condor Baia Mare, un antrenor de mare succes în acest sport și care în acest an a primit, din partea Ministerului Tineretului și Sportului, distincția de antrenor emerit” – se precizează pe pagina comunei Fărcașa.

Felicitări și mult succes pe mai departe!

Citește și

Apreciere: Sensei Viorel Duță a primit distincția de antrenor emerit din partea Ministerului Tineretului și Sportului (FOTO)

Lasă un comentariu