Share
”Zimbrii” băimăreni încheie turul pe primul loc al Super Ligii la rugby (GALERIE FOTO)

”Zimbrii” băimăreni încheie turul pe primul loc al Super Ligii la rugby (GALERIE FOTO)

Ultima etapă a turului Super Ligii la rugby a adus, sâmbătă, pe Arena Zimbrilor, pe Dinamo București, o echipă care de prea multă vreme nu mai contează în lupta pentru titlul național. Zimbrii au confirmat calculele hârtiei, învingând categoric, cu punct bonus ofensiv, permițându-și pe alocuri chiar să abordeze foarte relaxați unele faze din meci. Băimărenii sunt lideri la finalul turului lideri,iar pe vremuri se spune că ar fi campioni de toamnă. Dar în această toamnă – până în 26 octombrie – se vor mai disputa două etape din retur, pentru ca în primăvară să se joace celelate cinci etape ale returului din sezonul regulat. Așa că pentru băimăreni urmează meciul din 19 octombrie, din deplasare cu Tomitanii Constanța (lanterna roșie cu zero puncte), contând pentru prima etapă a returului. Asta e situația la o super-ligă în care evoluează doar șapte echipe. Din 2-4 noiembrie, se desfășoară returul Cupei României, a cărei finală se va disputa pe 23 noiembrie.

CSM Știința Baia Mare – CS Dinamo București: 44-17 (25-10)

Știința și-a asigurat victoria încă la jumătatea primei reprize, până la pauză reușind și punctul bonus ofensiv, în timp ce Dinamo a punctat din lovitură de pedeapsă și un eseu transformat, după o fază în care băimărenii s-au lăsat prea ușor descoperiți pe flancul drept. În partea a doua, gazdele au mai marcat 3 eseuri, până la final diferența pe tabelă fiind de 27 de puncte, după ce și oaspeții au mai culcat balonul o dată.

Eseurile băimărenilor au fost marcate pe rând de aripa tongană Sikuea Taliauli (minutul 4), talonerul Ovidiu Cojocaru (minutul 13), de centrul gruzin Jgerenaia Khvicha (minutul 20), de cei doi flankeri Feofaaki Holoia (minutul 30) și Cristi Chirică – ultimul cu dăuă reușite (minutele 53 și 62), respectiv aripa de doar 19 ani, Paul Popoaia (minutul 80).

Următoarea întâlnire pe teren propriu va avea loc abia pe 16 noiembrie, când CSM Știința întâlnește pe Universitatea Cluj, în Cupa României.

CSM Știința Baia Mare. 15.Ionuț Botezatu, 14.Taliauli Sikuea, 13.Jgerenaia Khvicha, 25.Jason Fareti Tomane, 11.Adrian Marian Apostol, 10.Dorin Gigi Manole, 9.Alexandru Țiglă, 1.Constantin Pristaviță, 27.Ovidiu Cojocaru, 16.Revazi Dugladze, 4.Florian Roșu, 5.Marius Dănilă-cpt, 6.Feofaaki Holoia, 7.Jacob Nicollas Oliver Immelman, 8.Cristi Marian Chirică ● Rezerve: 3.Alexandru Oancea, 17.Iulian Harțig, 18.Laurențiu Nica, 19.Dumani Siphosethu Mtya, 28.Alexandru Alexe, 21.Mihai Lămboiu, 22.David Falesa Feliuai, 29.Paul Popoaia ● Antrenori: Eugen Apjok, Paul Rusu.

Rafael HEKMAN

 


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu