Share
Zimbrii băimăreni s-au impus în derbiul din Ghencea cu 22-8

Zimbrii băimăreni s-au impus în derbiul din Ghencea cu 22-8

Pentru rugbiștii băimăreni,  derbiul din Ghencea, de sâmbătă, cu Steaua București,  reprezenta ocazia ideală de a trece pe prima poziție a clasamentului din faza de calificare în semifinalele Cupei României.  Meciul disputat pe un teren greu a fost unul foarte disputat, chiar dacă  mai puțin tehnic și spectaculos. Meciul a fost echilibrat în prima parte până la eliminarea temporară a stelistului Claudiu Ioniță (13’) ● 16: 3-0, lovitură de pedeapsă de pe linia de 22, fructificată de Jonathan Bredell ● 20’: 3-3, greșeli în lanț ale băimărenilor în preajma 22-ului și căpitanul Florin Vlaicu egalează ● 20’: 3 -10 (scorul pauzei), la un un atac susținut, militarii prăbușesc de mai multe ori grămada în preajma terenului lor de țintă și oaspeții primesc eseu de penalizare (scorul pauzei).

La două minute după debutul reprize secunde steliștii rămân din nou în inferioritate pentru 10 minute ● 45’:  3-17, ai noștri domină determinând repetate greșeli ale defensivei steliste, iar arbtrul acordă un nou eseu de penalizare ● 47’: 3-22, abia repus în joc, balonul oval ajunge pe flancul drept la Adi Apostol care îl culcă în terenul de țintă advers (eseu netransformat de Jonathan Bredell) ● 66’. 8-22, scorul confortabil relaxează defensiva noastră și înaintașul stelist Bogdan Doroftei marchează un eseu (netransformat de Vlaicu. Terenul greu transformă meciul într-o luptă surdă, cu destul de multe greșeli de ambele părți. Elevii lui Geroge Sava fac tot posibilul să obțină punctul bonus, dar fluierul de final consfințește scorul de 8-22, care ne urcă în fruntea clasamentului.

Etapa viitoare (sâmbătă, 9 decembrie): Poli Iași – CSM Știința Baia Mare● Dinamo – CSM Bucuresti.  Meciul U Cluj — Timișoara Saracens se amână pe 3 martie, deoarece timișorenii unde vor juca pe 9 decembrie cu italienii de la Cammi Calvisao, în cupele europene.

 

Alex FARA


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu