Share
Victorie cu emoții, dar handbaliștii de la Minaur se mențin pe podium

Victorie cu emoții, dar handbaliștii de la Minaur se mențin pe podium

Locul din clasament al celor de la Minaur (3) și de la CSM Bacău era o premisă pentru un meci disputat, duminică seara în sala de sport a Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri”. În fața suporterilor băimăreni care au umplut la refuz micuța sală din cartierul Vasile Alecsandri, partida s-a jucat până în ultima secundă, când oaspeții au ratat șansa egalării.

CS Minaur Baia Mare – CSM Bacău: 28-27 (15-12)

Făcând abstracție de faptul că jucătorii încă nu au primit salariul pe luna august – abia cel de pe iulie fiind achitat integral  zilele trecute – elevii lui Stephane Plantin au făcut încă o partidă foarte bună; e adevărat cu mici scăpări, care ar fi putut să  coste două puncte. Primele minute au fost dominate pe tabela de scor de oaspeți, care au conduscu 3-4 în minutul 10. Minaur marhează însă 4 goluri la rând, din care 2 de la 7 metri, și se desprinde, ducând apoi avantajul și la 5 goluri (11-6, min. 19). Cu o singură extremă – Haiduc fiind în tribună din cauza unei ușoare accidentări – Plantin se vede nevoit să îl trimită pe Brajovic pe acest post, după ce Cip a fost împins în plasa de protecție, echipa medicală obligându-l să stea trei atacuri pe bancă. Spre finalul reprizei, la 14-12, Ciobanu apără un 7 metri, iar Brajovic stabilește scorul pauzei.

În partea a doua Minaur păstrează distanța de 2-3 goluri până în minutul 39, când băcăuanii reușesc 4 goluri consecutive și preiau conducerea (20-21, min. 45).  Revenim, dar ultimele 4 minute ne găsesc din nou la egalitate (26-26). Vojvodic ne duce apoi la 28-26, iar băcăuanii vin din nou la un gol distanță (28-27), dar apoi primesc 2 eliminări consecutive. Mai sunt 45 de secunde de joc. Minaur primește o lovitură de la 7 metri. Csepreghi ratează, recuperăm, mingea ajunge iar la căpitanul băimărenilor, care încearcă o pătrundere, dar forțează și Bacăul are ultimul atac. Adrian Petrea cere time-out, dar defensiva băimăreană se apără exemplar și oaspeții se aleg – după sirena de final – doar cu o aruncare de la 9 metri, pe care o trimit peste poartă.

Minaur rămâne pe locul 3, cu 4 victorii și un egal. Urmează un meci greu, cu Steaua București în deplasare, vineri 4 octombrie, de la ora 18.00, în direct la TVR HD.

CS Minaur: Ionuț Ciobanu (9 intervenții; a apărat un 7m), Adrian Țenghea (3 intervenții) – Vojislav Brajovic 6/6, Alexandru Csepreghi 5/8 (3 din 7m), Janja Vojvodic 3/3, Albert Cristescu 3/3, Milan Kotrc 2/3, Teo Coric 2/3, Daniel Bera 2/4, Tomas Cip 2/5, Călin Căbuț 1/2, Tudor Botea 1/2, Daniel Mureșan 0/1, Robert Nagy, Andrei Buzle, Mihai Bușecan ● Antrenori: Stephane Plantin și Alexandru Sabou.

Rafael HEKMAN


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.



1 Comentariu în această postare

  1. Acest club asaa zis…CURAT,nu a fost nici o clipa cu salariile la zi.Un om normal se intinde atit cit ii permite plapuma.Altii pe care nu ii preocupa nici o clipa performanta,doar banii publici care se afla la bataie,fac echipe de fotbal…de handbal fete…de handbal baieti…Si desigur pacalesc cum pot, atit sportivi cit si suporterii baimareni.Noroc ca alegerile locale au loc anul viitor,pina atunci o mai scaldam cumva.Ce va fi dupa aceea ???PRAF si PULBERE !!!

    Răspunde

Lasă un comentariu