Share
Trei handbaliste de la Minaur și alte prezențe băimărene la loturile naționale

Trei handbaliste de la Minaur și alte prezențe băimărene la loturile naționale

Pe 25 septembrie echipa feminină de handbal a României debutează în preliminariile de calificare pentru Euro 2020. Primul meci are loc la Brașov, în compania echipei Ucrainei.

De la CS Minaur Baia Mare au fost convocate două jucătoare. Anca Polocoșer, chiar dacă nu pare a produce nimic spectaculos la echipa de club, a devenit deja o prezență constantă la națională. Lipsa ei de „vizibilitate” este dată de faptul că ea este o jucătoare folosită în special pentru valențele ei defensive, post pe care este foarte eficientă. Cealaltă convocare, am putea spune surpriză, este cea a Andreei Popa (foto sus). Tânăra jucătoare transferată anul acesta la Minaur a arătat calități excelente și a dovedit o maturitate remarcabilă în ciuda vârstei (19 ani). Cea de a treia prezență băimăreană este, evident, cea a lui Costică Buceschi, secund al lui Rhomas Ryde.

Alte două băimărence au fost convocate la națională: Eliza Buceschi și Yuliya Dumanska sunt, practic, de neînlocuit în echipa României.

În această perioadă se desfășoară tot la Brașov și o pregătire centralizată a lotului feminin de tineret. De la CS Minaur a fost convocată Eva Kerekes.

Alături de ea, completează lotul și Diana Șamanț, crescută la CS Marta, dar care acum evoluează la Bistrița (vezi foto stânga). Ea a ieșit în evidență în ultima etapă de campionat, când a marcat golul victoriei în confruntarea cu HC Zalău.

 

Rafael HEKMAN

Foto: facebook CS Minaur, MTS Sport Agency


Acum poți urmări știrile DirectMM și pe Google News.


Lasă un comentariu